Dette vil påvirke Oslo Børs

Dette er faktorene som spiller inn før åpning Oslo Børs mandag morgen

Børs

Vi skriver mandag åttende juli og store deler av Norges befolkning starter ferien denne uken, børsene derimot holder sommeråpent.Utviklingen på Oslo Børs var negativ fredag. Hovedindeksen endte ned 0,32 prosent til 885,70 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for beskjedne 3,3 milliarder kroner.OljeprisOljeprisen, som er en viktig indikator for mange av selskapene på Oslo Børs er svakt ned i morgentimene mandag. Et fat med brent-olje fra Nordsjøen omsettes i skrivende stund for 64,27 amerikanske dollar, og er svakt ned sammenlignet med fredagens nivå på 64,42 amerikanske dollar. Videre omsettes et fat med WTI-olje for 57,52 amerikanske dollar, noe som er svakt opp sett opp mot fredagens kurs på 57,51 amerikanske dollar. AsiaDe ledende asiatiske børsene faller bredt mandag morgen. Årsaken til fallet er geopolitiske spenninger i reigionen, der særlig teknologi-aksjer får kjørt seg. I Japan faller Nikkei 0,93 prosent, mens den brede Topix-indeksen er ned 0,68 prosent. I Kina er Shanghai Composite ned 2,46 prosent, samtidig som CSI 300 svekket seg med 2,28 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng ned 1,64 prosent. Kospi indeksen i Sør Korea faller 1,74 prosent, mens ASX 200 indeksen i Australia er ned 1,07 prosent. I Singapore er Straits Times-indeksen ned 1,27 prosent. Blandede makrotall fra Japan og KinaMandag morgen ble det kjent at ordreinngangen for maskiner i Japan var ned 7,8 prosent på månedsbasis i mai. Ifølge TDN Direkt var det som forventet.Ved utgangen av juni hadde Kinas valutareserver på 3.119 milliarder dollar, mot 3.101 milliarder dollar ved utgangen av mai. Ifølge TDN Direkt var det ventet valutareserver på 3.103 milliarder dollar.Wall Street Pilene på Wall Street pekte ned forrige fredag. Dow Jones falt 0,16 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 0,18 og 0,10 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av en sterk arbeidsmarkedsrapport som sendte rentefrykt over markedsaktørene.Dette skjer i dag- Akastor, kapitalmarkedsdag- Oppdatering fra Spectrum MAKRO- Japan (01:50), Maskinordre, mai- Tyskland (08:00), Handelsbalanse, mai- Tyskland (08:00), Import- og eksport, mai- EMU (10:30), Sentix investortillit, juliANNET-TGS: Oppdatering 2. kv

oslo børs
dette vil påvirke oslo børs
oljepris
asia
Nyheter
Børs