Dette vil påvirke Oslo Børs

Børs

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3]%, skriver analytiker og aksjeekspert i Nordnet, Roger Berntsen, onsdag morgen.Spente investorer venter på nye rentesignaler fra Fed og i dag vil sjefen for Fed (den amerikanske sentralbanken), Jerome Powell, tale til finanskomiteen i Representantenes hus.Gitt forrige fredags sterke jobbtall (Non-farm payrolls) er markedet, eller investorene, spente på veien videre hva angår styringsrenten i USA (Fed Funds Rate). Markedet priser for øvrig inn et rentekutt på 25 basispunkter inneværende måned. Når det er sagt, på grunn av handelskrigens negative effekter på verdensøkonomien kan det tenkes å de fleste sentralbanker rundt om i verden, inkludert Fed, vil måtte kutte styringsrentene sine flere ganger det neste året, skriver Berntsen.Han peker også på at aksjemarkedene har utviklet seg sterkt inneværende år, men at det må sees i lys av fjorårets globale børskorreksjon. Det vil si at de fleste børsindeksene rundt om i verden, utenom de amerikanske, fremdeles er et stykke unna toppnivåene fra i fjor.Se også: Dette skjer i dagFjordkraft melder om vekst i 2. kvartal og Norwegian Property hadde kraftig bedring på bunnlinjen, etter oppskriving av investeringseiendommer. Oljeprisen stiger 1 - 1,5 prosent onsdag , mens amerikanske energimyndigheter (EIA) estimerer at global oljeetterspørsel vil stige med 1,1 million fat pr dag i 2019, 0,2 millioner fat mindre enn i forrige rapport.Utviklingen var blandet på Wall Street tirsdag . Dow Jones falt med 0,08 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite klatret henholdsvis 0,12 og 0,54 prosent.Se også Bloombergs oppsummering av børsdagen i New York.Det var også blandet på børsene i Asia onsdag, med en liten nedgang i Japan og Kina, men opp i Hong Kong, Sør-Korea og i Singapore. Nikkei 225 i Tokyo falt 0,15 prosent, mens Topix endte ned 0,23 prosent.Shanghai Composite falt 0,18 prosent CSI 300 endte opp 0,04 prosent.Hang Seng steg 0,33 prosent, mens KOPSI i Sør-Korea endte opp 0,46 prosent.I Singapore steg Strait Times 0,32 prosent.Se også: Slik gikk det på børsene i Asia onsdag Se også: Kinas nye tech-børs tester investorene denne uken

Nyheter
Børs