Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag.

Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3 0,6] prosent. "Jerome Powell, sjefen for den amerikanske sentralbanken, sendte børsene i USA og Asia opp i går kveld og i natt, da han under en tale til kongressen onsdag uttrykte økt sannsynlighet for flere rentekutt inneværende år. Ifølge sentralbanken har utsiktene for økonomien blitt ytterligere svekket den senere tiden. Powell fokuserte spesifikt på vesentlige endringer i bedrifters investeringstakt på grunn av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Med andre ord, de sterke jobbtallene fra USA fredag, ser ut til å være mindre viktig i disse dager med tanke på rentesettingen i disse dager", skriver Berntsen i morgenrapporten. "Fersk statistikk onsdag, viste at oljelagrene i USA falt med hele 9,5 millioner fat i forrige uke. Lavere oljelagre gav ny oljeprisoppgang i går. I tillegg truer en storm i Mexicogulfen oljeproduksjonen i området, noe som også kan påvirke prisen de nærmeste dagene", skriver analysesjefen om oljeprisen. Videre er det resultatsesong her hjemme."DNB, Norwegian, Nordic Semiconductor, Entra og Ocean Yield har alle levert tall for andre kvartal i dag. Vårt åpningsestimat er etter beste evne justert for tallene til DNB og Norwegian da disse inngår i OBX-indeksen. Norwegian kan tenkes å bli ekstra volatil i dag, da selskapet har meldt Bjørn Kjos avgang", svalsutter Berntsen.Oslo BørsOnsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,01 prosent før den sluttet på 883,08 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 3,6 milliarder kroner.Store selskaper som Hydro, Telenor og DNB falt henholdsvis 0,65 prosent, 1,28 prosent og 0,64 prosent.Fredag ble det kjent at en rettskraftig dom fra voldgiftsretten viser at Protector Forsikring må betale omkring 75 millioner kroner for dødsbrannen på Grenfell Tower. Protector evner heller ikke å tjene penger på kjernevirksomheten i 2. kvartal 2019. Aksjen falt 11,89 prosent til 50 kroner.I forrige uke informerte Hiddn Solutions om at selskapet er insolvent og driver med tap. Det resulterte i et krakk. Dersom styret ikke lykkes med å legge frem en god nok plan om videre drift, er det styrets oppfatning at det ikke er noen aksjonærverdier igjen. Styret har satt en foreløpig deadline til torsdag 11. juli klokken 21.00. Mandag hoppet aksjen 64,34 prosent fra fredagens sluttkurs på 0,129 kroner. Onsdag endte aksjen på 0,25 kroner (-13,19 prosent). Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,12 prosent til 67,09 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,20 prosent til 60,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,5 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 3,1 millioner fat.Amerikanske energimyndigheter regner med at global oljeetterspørsel vil stige med 1,1 million fat pr. dag i 2019. Det er 0,2 millioner fat mindre enn i forrige rapport.USADet var oppgang på Wall Street onsdag, ledet av tech-aksjer. Det skjedde etter at sentralbanksjef Jerome Powell i en tale onsdag gikk langt i å bekrefte rentekutt i juli. - Den amerikanske økonomien gjorde det ganske bra i løpet av første halvdel av 2019. Imidlertid har inflasjonen gått under FOMCs symmetriske 2 prosent-mål, og usikkerheter, som handelskonflikter og bekymringer om global vekst, har veid på økonomisk aktivitet og utsiktene, sa han.Dow Jones steg 0,29 prosent til 26.860,20 poeng. Nasdaq steg 0,75 prosent til 8.202,53 poeng, og dermed til ny all-time high.S&P 500 steg 0,45 prosent til 2.993,07 poeng. Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 225 0,35 prosent, mens den bredere Topix indeksen er opp 0,41 prosent.I Kina er Shanghai Composite opp 0,33 prosent, samtidig som CSI 300 legger på seg med 0,29 prosent. Videre er Hang Seng opp 1,07 prosent.Kospi-indeksen i Sør Korea stiger 1,21 prosent, mens ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,41 prosent. Straits Times indeksen i Singapore er opp 0,70 prosent. Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Entra, kl 07.00, Selskapets lokaler i Oslo kl. 08.30
 • Nordic Semiconductor, kl 07.00, Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, kl. 08.00
 • Norwegian, kl 07.00, Felix Konferansesenter kl. 08.30
 • DNB, kl. 07.30, DNBs hovedkontor i Bjørvika, webcast kl. 09.30, Telefonkonferanse for investorer og analytikere kl. 13.30
 • Ocean Yield, kl 20.00
 • Kitron
Resultater, utlandet
 • Delta Air Lines
Makro
 • Tyskland, KPI, juni, kl. 08.00
 • Frankrike, KPI, juni, kl. 08.45
 • Sverige, KPI, juni, kl. 09.30
 • USA, KPI, juni, kl. 14.30
 • USA, Jobless claims, kl. 14.30
Annet
 • Ukentlig gasslagertall fra DOE kl. 16.30
 • USA, USDA, Månedlig WASDE-rapport kl. 18.00
 • Opec, Månedsrapport
 • Norge, SSB, Banker og kredittforetak, mai 2019, kl 08.00
 • Norge, SSB, Byggekostnadsindeks for veianlegg, 2. kvartal 2019, kl. 08.00
Kilder: TDN Direkt, SSB og Oslo Børs