DNB Markes anbefaler to aksjer

Både Europris og Kværner har lagt frem ferske tall.

- Etter en første gjennomgang er inntrykket positivt og vi har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 19 pr aksje, skriver DNB Markets. Meglerhuset referer til Kværner, som fikk et resultat etter skatt på 69 millioner kroner i årets andre kvartal, sammenlignet med et resultat etter skatt på 42 millioner i samme tid i fjor. - Kværner har i dag lagt frem Q2-tall som viser at topplinjen for kvartalet kom inn på 1,88 mrd. kroner mot vårt estimat på 2,01 mrd. kroner og konsensus på 1,96 mrd. kroner. Justert EBITDA lå på 132 mill. kroner mot vårt estimat og konsensus på 96-97 mill. kroner. Ordreinngang var på 732 mill. kroner og ordreboken var ved utgangen av kvartalet dermed på 9,04 mrd. mot vårt estimat på 8,85 mrd. kroner. DNB Markets har også dekning på Europris-aksjen, som har steget over 10,3 prosent den siste måneden. Hittil i 2019 har aksjen klatret 28,10 prosent.- Selskaper melder for Q2 en omsetning på 1,6 mrd. mot vårt estimat og konsensus på 1,6 mrd., samt en justert EBITDA på 296 mill. kroner mot vårt estimat og konsensus på henholdsvis 305 og 317 mill. kroner. Inntjeningen ser dermed ut til være lavere enn ventet, hvilket i første omgang ser ut til å være forårsaket av engangseffekter knyttet til kapasitetsbegrensninger ved varelageret, skriver meglerhuset. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 29 kroner.