DNB Markets: - En potensiell trigger i Norwegian-kursen

Børs

Norwegian-aksjer stiger 4,6 prosent torsdag etter at selskapet har lagt frem trafikktall for juni. Norwegian fløy 3.475.337 passasjerer i juni, 21.948 færre enn på samme tid i 2018 (ned 0,6 prosent).RASK (inntekten pr. tilgjengelig setekilometer) steg 10 prosent, fra 38 øre i juni i fjor til 42 øre i juni i år. Konsensus lå i forkant på 6,5 prosent. Yielden var opp 9 prosent og kom inn 45 øre mot 42 øre i juni fjor, mot konsensus på 6,3 prosent.  DNB Markets mener en positiv reaksjon i aksjekursen derfor er berettiget.- Vi forventer å gjøre mindre, men positive, endringer i forventet justert EBITDA, skriver DNB Markets, ifølge TDN Direkt. Les også: Norwegian-analytiker: - Solide tall og bedre enn vi ventetDNB Markets opererer med et kursmål på 60 kroner på Norwegian-aksjen, og mener blant annet at en potensiell positiv trigger i aksjekursen kan være refinansieringen av obligasjonen på 250 millioner euro med forfall desember 2019, hvor Gatwick-slots kan bli stilt som sikkerhet i refinansieringen.Etter trafikktallene ser ABG Sundal Collier ifølge nyhesbyrået  oppside i deres estimater på 91 millioner kroner i salgsinntekter, fra tidligere estimat på 11,9 milliarder kroner.Også ABG peker på at fokuset ved andrekvartalsrapporten vil være på refinansieringen av 2019-obligasjonslånet, i tillegg til salg av eiendeler eller et joint venture-samarbeid.

Nyheter
Børs