DNB Markets spår opptur for Nordic Semiconductor

DNB Markets er ute med to aksjetips torsdag morgen, hvor en av favorittene er blant selskapene som har lagt frem ferske kvartalstall. - Nordic Semiconductor har i dag lagt frem Q2-tall med en omsetning på linje med forventningene. Omsetningen for kvartalet endte på 70.5 mill. dollar mot vårt estimat på 69.3 mill. og konsensus på 71.5 mill. dollar. EBITDA lå samtidig på 9.8 mill. dollar mot vårt estimat på 6 mill. og konsensus på 7.7 mill. dollar, skriver DNB Markets i sin morgenrapport. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 52 kroner. - Guidet salg for Q3 ligger riktignok rundt 7 prosent lavere enn det konsensus ligger inne med, men miksen, den kommuniserte ordreboken og veksutsiktene gjør at vi likevel venter en positiv reaksjon ved åpning, skriver meglerhuset.DNB Markets har også dekning på XXL-aksjen. Meglerhuset har her en hold-anbefaling og opererer med et kursmål på 22 kroner pr aksje. - Detaljhandelstall for det norske markedet viser at de for XXL-relevante segmentene viste en omsetning for juni ned 2.8 prosent sammenlignet med juni i fjor. Selskapet kommuniserte allerede i midten av juni at utviklingen for Q2 var svakere enn i tilsvarende kvartal 2018. Tradisjonelt er rundt 50 prosent av salget i Q2 i løpet av juni. Etter vårt syn øker dagens oppdatering risikoen for at markedets kortsiktige forventninger vil komme ned i tiden fremover.