DNB-smell på rød børs

Børsen trosser oljeprisen.

Oslo Børs holder seg svakt inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 880,75, ned 0,26 prosent fra gårsdagens slutt.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.943 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye rekorder i USA og bred oppgang i Asia , utløst av at sentralbanksjef Jerome Powell i en tale for Kongressen onsdag gikk langt i å bekrefte rentekutt i USA i juli .Toneangivende Europa-børser trekker stort sett nedover.Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, tyske DAX 1,1 prosent, mens franske CAC 40 stiger 0,1 prosent.- Powell har vært klar på at svakere global vekst trumfer oppmuntrende USA-tall. Talen var nok et klart signal om at Fed forbereder et rentekutt i juli. I kjølvannet av talen ser markedet et kutt på 25 basispunkter som stort sett bankers. På toppen av det peker aktiviteten i markedet for amerikanske statsobligasjoner mot 25 prosents sjanse for et kutt på 50 basispunkter i slutten av måneden. Dette er opp fra nesten fem prosents sjanse før talen, skriver senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i London Capital Group i en oppdatering.Oppsving i oljeUtsiktene til rentekutt i USA har senket dollaren, som igjen gir støtte til oljeprisene.Brent-oljen stiger torsdag 0,5 prosent til 67,36 dollar fatet, noe som er opp fra 65,95 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen klatrer 0,5 prosent til 60,75 dollar fatet.Oljeprisene henter også støtte fra stengningen av flere rigger i Mexicogolfen i forkant av en storm, i tillegg til at en krangel mellom Iran og Storbritannia om et iransk tankskip minner oss om fortsatt spenning i Midtøsten.Samtidig viste gårsdagens tall fra USAs energimyndigheter et mye større lagertrekk enn ventet i forrige uke.Oppsvinget i oljeprisen smitter over på oljeaksjene på Oslo Børs.Equinor stiger 2,1 prosent til 174,30 kroner på dagens høyeste volum.Aker BP er opp 1,4 prosent til 265,80 kroner før morgendagens kvartalsrapport, mens DNO legger på seg 2,0 prosent til 15,45 kroner.Norwegian-actionBlant de mest omsatte er det likevel Norwegian som stjeler overskriftene.Kvartalsrapporten viste kraftig bedret inntjening , men selskapet sliter med MAX-regning og renteutgifter og tvinges til å ta ned vekstprognosene.- Totalt sett en blandet rapport til tross for solide forbedringer i inntjening. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling, men trenger å senke estimatene for 2019, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Han skriver at tallene er under meglerhusets forventninger, men godt over konsensus.Torsdag ble det også kjent at Bjørn Kjos trekker seg som Norwegian-sjef, og trer inn i en rolle som rådgiver for styret. Finansdirektør Geir Karlsen kommer inn som midlertidig toppsjef.Sjefanalytiker Karl Johan Molnes i Norne Securities mener emisjonsspøkelset ikke har forlatt Norwegian .- Vi vil følge hvert enkelt månedstall for å se om forbedringen er nok til å unngå en ny emisjon til neste vår. Det må være målet. Det virker som om obligasjonseierne har kommet opp med et godt forslag om å få pant i landingsrettighetene på Gatwick. Dersom det er lovlig vil jo det kunne gi utslag i gode rentebetingelser også, sier han til Hegnar.no.Aksjen er ned 7,0 prosent til 41,59 kroner, på dagens tredje høyeste volum.DNB-smellRødt ser også DNB etter sin kvartalsrapport, som viste resultater over forventning. Carnegie er likevel bekymret for kostnadene .Analytiker Johan Ström tror derimot at investorene vil ta godt imot Ottar Ertzeid som ny finansdirektør i DNB.Blant dagens øvrige tallfremleggere straffes Nordic Semiconductor med 2,9 prosent kursfall til 38 kroner, mens Entra stiger 0,2 prosent til 134,20 kroner på sine tall.For øvrig merker vi oss Borr Drilling har søkt om børsnotering i New York , og at selskapet i den forbindelse vil hente inn over 430 millioner kroner. Aksjen utmerker seg positivt, og stiger 1,8 prosent til 84,07 kroner.Nel stiger 1,9 prosent til 6,96 kroner på fjerde høyeste volum, på dagen der selskapet har kunngjort en ny elektrolysør .Vi tar også med BW Offshore, som spretter opp 3,4 prosent til 53,35 kroner.DOF-lettelseI toppen av vinnerlisten finner vi Merkur Market-duoen Zenith Energy og TargetEveryone. Begge stiger 20 prosent, til hhv. 39 og 30 øre.Storm Real Estate er opp 16,9 prosent til 3,18 kroner, mens Merkur Market-noterte Golden Energy Offshore Services klatrer 10,9 prosent til 6,10 kroner.Vi tar også med DOF, som stiger 4,9 prosent til 3,52 kroner etter at nye lånebetingelser fikk flertall på gårsdagens obligasjonseiermøte i DOF Subsea.I andre enden er det bare én aksje som faller mer enn nevnte Norwegian.Det dreier seg om Merkur Market-noterte BRAbank, som trekker ned 8,6 prosent til 1,60 kroner.Nordic Nanvector faller 5,5 prosent til 33,16 kroner, mens Thin Film Electronics er ned 5,0 prosent til 13,1 øre.REC Silicon, Elkem, Hexagon Composites, Archer og Gaming Innovation Group er ned 4-5 prosent.