Equinor har funnet mer olje i Oseberg-området

Equinor har gjort et oljefunn knyttet til Oseberg Vestflanken. Det anslås at utvinnbare ressurser er 22 millioner fat olje.

Børs

Funnet omtaltes som lønnsomt.- Brønnen ble boret med Askepott-riggen, og funnet vil bli satt raskt i produksjon via den nye ubemannede og fjernstyrte H-plattformen på Oseberg-feltet, opplyser Equinor.- Funn som dette understreker viktigheten av leting nær produserende felt. Vi har som ambisjon å opprettholde lønnsom produksjon fra norsk sokkel i flere tiår. Et stort bidrag skal komme fra brønner som kan bores billig og raskt nær eksisterende infrastruktur, sier Gunnar Nakken, områdedirektør for Drift Vest i Equinor.Oseberg er Norges tredje største produsent av olje gjennom tidene, etter Statfjord og Ekofisk, og har solgt 2,9 milliarder fat olje.Partnere er Equinor (49,3 prosent), Petoro (33,6 prosent), Total E & P Norge (14,7 prosent), ConocoPhillips Skandinavia (2,4 prosent).(©NTB)

equinor
Nyheter
Børs