- Etter noen rolige dager ble det litt action i markedet

- Etter noen rolige, men spente, dager i påvente av Fed-sjef Powells høring i den amerikanske kongressen, ble det igjen litt action i markedet i går, skriver Ingvild Borgen Gjerde i dagens rapport fra DNB Markets.Powells uttalelser, kombinert med oppgangen i oljeprisen og noen bedre enn ventet nøkkeltall fra eurosonen bidro til betydelige bevegelser i rente- og valutamarkedet. I aksjemarkedet var ikke bevegelsene så store, men like fullt betydningsfulle, slår Borgen Gjerde fast. S&P 500 steg nemlig til over 3.000 for første gang noensinne. Den falt riktignok litt tilbake i løpet av dagen.- Det som drev S&P til en ny toppnotering i går er det samme som har drevet den, og andre globale børsindekser, opp det siste halvåret; nemlig forsikringer fra den amerikanske sentralbanken (Fed) om at mer støttende pengepolitikk er på vei, skriver Borgen Gjerde. Under høringen i kongressen i går gikk Powell langt i å antyde at et rentekutt er på vei allerede på rentemøtet om en måned. - Og kanskje viktigere: han tydeliggjorde sentralbankens ståsted i forhold til hvor beredt de er på å svare på risikofaktorer som truer med å sette en stopper for oppgangen i amerikansk økonomi, avslutter Borgen Gjerde.Onsdag steg Dow Jones 0,29 prosent til 26.860,20 poeng, Nasdaq klatret 0,75 prosent til 8.202,53 poeng mens S&P 500 la på seg 0,45 prosent og endte på 2.993,07 poeng.