Færre fulle fly hos SAS

SAS fraktet nesten tre millioner passasjerer i juni

Børs

2,753 millioner passasjerer fløy med SAS i juni, 0,5 prosent flere enn i samme periode i fjor, skriver selskapet i en børsmelding.Den regulære passasjertrafikken (RPK) økte med 0,5 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte 0,9 prosent.Kabinfaktoren falt dermed med 0,3 prosentpoeng til 81,5 prosent sammenlignet med juni i fjor.Inklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,956 millioner passasjerer i juni, og oppnådde en kabinfaktor på 82,6 prosent.Høyere yieldDen foreløpige valutajusterte yielden (inntektene per flydde setekilometer) steg 5,2 prosent til 1,09 svenske kroner, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) steg 4,8 prosent til 0,89 kroner (også denne valutajustert).Valutajustert yield steg 4,8 prosent, hvilket bekrefter den positive underliggende trenden hittil i år, heter det videre i børsmeldingen.Aksjen er i skrivende stund opp 0,2 prosent i Stockholm Les hele børsmeldingen her

sas
trafikktall
Nyheter
Børs