Fastenal leverte skuffende resultater etter tollsmell

Børs

Hvorfor skal du bry deg om Fastenal tenker du?Selskapet, som er distributør av industrielt utstyr som skruer, muttere mm., leverte svakere enn allerede nedreviderte forventninger som følge av tollen som er innført osm en et ledd i handelskrigen.Fastenal leverte 36 cent per aksje, på en omsetning på 1,37 milliarder dollar."Vi lyktes med å øke prisene som et element i vår strategi for å imøtekomme tollen som er satt på produkter importert fra Kina. Disse prisøkningene var ikke nok til å møte den generelle inflasjonen i bransjen", heter det fra Fastenal i en melding.Resultatregnskapet og kommentarene fra industriselskapet, som verdsettes til omkring 17 milliarder dollar, bør få alarmklokkene til å ringe for både investorer, politikkere og sentrale aktører i pengepolitikken.Det kan se ut til at amerikanske industriaktører opplever et prissjokk som sender inflasjonen opp fra tilbudssiden. Det er nettopp dette som kan skape kjempetrøbbel for Donald Trump da hylleprisene for bedrifter og konsumenter kan stige og drepe aktiviteten i den amerikanske økonomien. Om utviklingen eskalerer kan man få en mild form av stagflasjon i økonomien.USA økte tollen på varer importert fra Kina fra 10 til 25 prosent på varer verdt 200 milliarder dollar i mai. Landene ble enige om en "våpenhvile" i handelkrigen under toppmøte i Osaka i månedskiftet juni-juli, men den allerde innførte økte tollen på en drøss av varer begynner å vise seg både i nøkkeltall og i regnskapene fra selskapene.Fastenal-aksjen faller 3,94 prosent til 30,02 dollar.

handelskrig
usa
fastenal
Nyheter
Børs