Flygigant snur minus til pluss

Air Canada er ute med sin kvartalsrapport for 2. kvartal.

Air Canada melder om et resultat etter skatt på 343 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot minus 102 millioner dollar i samme periode året før. Resultat per aksje ble 1,28 dollar, mot minus 0,37 dollar ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 440 millioner dollar, sammenlignet med minus 106 millioner dollar året før. Driftsresultatet ble 422 millioner dollar, mot 308 millioner dollar året før. Driftsinntektene beløp seg til 4.757 millioner dollar, sammenlignet med 4.333 millioner dollar i 2. kvartal 2018.Air Canada vil ifølge kvartalsrapporten ta ut Boeing 737 Max fra selskapets ruteplan til minst 8. januar 2020.Adm. direktør Calin Rovinescu skriver i rapporten at de ikke har noen visibilitet rundt en pålitelig timing for når flyene kan komme tilbake i tjeneste.- Jeg er glad for å rapportere et utmerket andre kvartal, inkludert rekordhøye driftsinntekter på 4,757 milliarder dollar og likviditet på nesten 7 milliarder dollar. Selv om resultatene våre overgikk forventningene, så påvirket bakkesettingen av Boeing 737 Max-flyene EBITDA-veksten negativt år over år. Våre ledergruppe og alle ansatte involvert i dette komplekse problemet gjorde en utrolig jobb med å implementere kreative løsninger for vår flåte, plan, nettverk og operasjoner for å få passasjerer til deres destinasjoner i løpet av kvartalet, kommenterer Rovinescu.Videre skriver Rovinescu at Air Canada for sommerperioden venter at bakkesettingen vil gi større innvirkning, og som en konsekvens guides det en økning i ebitda på om lag fem prosent i tredje kvartal 2019 sammenlignet med tredje kvartal 2018, mens kapasiteten ventes å falle med rundt to prosent.Her er rapporten og presentasjonen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også