Gjensidige-rally på rød børs

Investorene er usikre.

Stemningen er ikke den beste på Oslo Børs, som holder seg inne i negativt terreng fredag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 880,73, ned 0,31 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 1.841 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nye rekorder i USA i går og børsoppgang i Asia tidligere i dag.Toneangivende Europa-børser stiger forsiktig.Britiske FTSE 100 klatrer 0,1 prosent, mens franske CAC 40 legger på seg 0,6 prosent.- Usikre investorerFederal Reserve-sjef Jerome Powell gjentok i Kongressen i går sitt budskap om at USAs sentralbank forbereder rentekutt i juli.- Investorer ser ut til å være oppmuntret av at juli-kuttet heller ikke ser ut til å bli det siste, der Powells mer pessimistiske vurdering av utsiktene ser ut som en indikasjon på fremtidige kutt. Torsdagens KPI-tall skapte litt forvirring, ettersom svakt prispress er en av hovedfaktorene som støtter rentekutt. Det kan godt hende at en kjerneinflasjon på 2,1 prosent kan få folk til å lure på om inflasjonen er så fraværende som Powell indikerte, skriver senioranalytiker Craig Erlam i OANDA i en oppdatering.DNB Markets-analytiker Ingvild Borgen Gjerde påpeker at vi alt i alt har fått klarhet fra sentralbankene i hva som er deres intensjoner, nemlig å være proaktive og støtte opp under veksten og inflasjonsutsiktene.- Men når viktige tall for både arbeidsmarkedet og inflasjonen i USA har vist seg bedre enn ventet den siste uken, samtidig som den store svakheten i eurosonen (aktiviteten i industrisektoren) overrasker positivt, gjør det derimot at utsiktene fremover kanskje ikke er så eksplisitt svake som tidligere antatt. Dermed forblir usikkerheten knyttet til veien videre for pengepolitikken stor, til tross for de klare signalene fra sentralbankene. Den avventende stemningen i markedet ligger dermed an til å vedvare enda en stund til, skriver hun i fredagens morgenrapport.- OPEC har feiletI oljemarkedet tikker prisene oppover.Brent-oljen stiger 0,4 prosent til 66,80 dollar fatet, og er dermed noe under nivåene ved stengetid i Oslo i går - rundt 67 dollar.WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 60,35 dollar fatet.Det forestående ekstremværet i Mexicogolfen har fått amerikanske selskaper til å halvere produksjonen, men dette motvirkes av Det internasjonale energibyrået (IEA), som spår at nettopp USA-produksjonen vil sørge for overflod av olje og kraftig lagerbygging på verdensbasis de neste ni månedene.- Det går an å si at OPECs planer om å rebalansere oljemarkedet har feilet så langt i år, sier analytiker Stephen Brennock i PVM Oil Associates til Reuters.På Oslo Børs faller Equinor 0,8 prosent til 172,95 kroner, mens DNO stiger 0,1 prosent til 15,12 kroner.Aker BP klatrer 0,5 prosent til 266,30 kroner etter en kvartalsrapport der inntjeningen skuffet . Samtidig kunne selskapet fortelle om letesuksess på Liatårnet.Gjensidige-rekordResultatsesongen preger bildet - på godt og vondt.Aller best går det med Gjensidige, som spretter opp 6,2 prosent til 181,35 kroner på dagens tredje høyeste volum etter knallsterke kvartalstall. Aksjen stiger til rekordhøye nivåer , og foreløpig intradag all-time high er 182,55 kroner.Verre går det med Storebrand, som straffes med et kursfall på 5,7 prosent til 61,02 kroner på sine tall .Norwegian revansjerer seg etter gårsdagens kraftige smell i kjølvannet av kvartalstall og Kjos-exit , og letter 10,1 prosent til 43 kroner.Vi merker oss også at Bonheur, som har rundt 80 prosent av sin virksomhet i vindkraft, er i medvind og stiger 6,6 prosent til 194 kroner etter sin kvartalsrapport .For øvrig blant de mest omsatte faller Telenor én prosent til 180,40 kroner etter tall fra datterselskapet Digi , mens Orkla er ned 2,6 prosent til 76,24 kroner på sine tall .DNB faller nye 0,4 prosent til 161,65 kroner etter gårsdagens kvartalstall og Arctic-nedgradering .Blant positive tungvektere merker vi oss Norsk Hydro på pluss 1,7 prosent til 30,70 kroner og Elkem på pluss 2,2 prosent til 23 kroner.Roligere i HiddnVinnerlisten toppes av Storm Real Estate, som spretter opp 84,4 prosent til 5,90 kroner.Nærmest kommer Thin Film Electronics på pluss 14,9 prosent til 12,8 øre og Oslo Axess-noterte Hofseth Biocare på pluss 11,0 prosent til 3,94 kroner.Hiddn Solutions spratt opp 20 prosent i åpningen på at selskapet etter stengetid i går utsatte fristen for enighet med kreditore ne, men har siden roet seg og er nå opp bare 4,3 prosent til 27 øre.DOF i rødt igjenI andre enden finner vi Sino Agro Food, som faller 12,0 prosent til 1,50 kroner på Merkur Market.DOF går tilbake 7,2 prosent til 3,27 kroner etter gårsdagens oppsving i kjølvannet av at obligasjonseierne stemte for nye lånebetingelser for DOF Subsea .Videre finner vi tallfremleggerne Q-Free og Europris, som faller hhv. 6,7 prosent til 7,00 kroner og 5,9 prosent til 25,97 kroner.