Godstemning på børsen

Norwegian-byks og lakseaksjer i siget.

Børs

Stemningen er god på Oslo Børs i kjølvannet av all-time high i USA i går og positive Asia-børser tidligere i dag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 887,26, opp 0,83 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 1.644 millioner kroner.Toneangivende Europa-børser utvikler seg nokså flatt.Britiske FTSE 100 og franske CAC 40 er marginalt opp, tyske DAX marginalt ned.Dollaren svekker seg mot alle sine G10-motparter, og den amerikanske «10-åringen» har falt under 2,95 prosent etter gårsdagens svake sysselsettingstall .Dette kan love dårlig for fredagens arbeidsmarkedsrapport, av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.HandelspessimismeSenioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i London Capital Group mener det er grunn til å tro at handelskrigen mellom USA og Kina blir et hett tema også i 2. halvår.Mai-underskuddet på USAs handelsbalanse kom inn større enn ventet i går, og april-underskuddet ble også revidert opp.- Men det verste er at underskuddet mot Kina steg fra 26,9 til 30,1 milliarder dollar, til tross for presidentens forsøk på å gjenopprette «mer rettferdige» handelsrelasjoner mellom de to landene. Devalueringen av yuan har åpenbart spilt en rolle i Kinas favør. Og de seneste tallene vil trolig ikke lette amerikanernes vrede når samtalene gjenopptas, skriver hun i en oppdatering.- Amerikanske og kinesiske tjenestemenn skal ifølge de siste nyhetene snakke på telefon i neste uke, men sjansene for betydelig fremgang er lav, legger analytikeren til.Trege oljepriserBekymringene for verdensøkonomien bidrar også til å tynge oljeprisene.Brent-oljen faller 0,1 prosent til 63,77 dollar fatet, som likevel er litt opp fra 63,30 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,4 prosent til 57,09 dollar fatet.Gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter viste dessuten et større lagertrekk enn ventet i forrige uke, noe som peker mot en svekkelse av USAs oljeetterspørsel.På Oslo Børs stiger Equinor 0,8 prosent til 171,45 kroner etter Oseberg-funn , mens Aker BP faller 0,5 prosent til 248,90 kroner etter produksjonsoppdatering.DNO faller 0,3 prosent til 15,02 kroner.Godstemning i laksUtslagene blant de mest omsatte er relativt beskjedne - begge veier.SalMar utmerker seg positivt, og spretter opp 5,3 prosent til 426,80 kroner etter slakteoppdatering .Sentimentet i laks er godt etter at Nordea har kommet med oppdaterte analyser på en rekke aksjer. Norway Royal Salmon er oppgradert fra hold til kjøp, og stiger 2,1 prosent til 203 kroner.Lerøy Seafood er blant de andre aksjene med en kjøpsanbefaling, og stiger 3,4 prosent til 62,16 kroner.Norwegian letterNorwegian letter for øvrig 4,5 prosent til 38,97 kroner etter oppmuntrende trafikktall for juni.- Solide tall, med yield og kabinfaktor over både vårt estimat og konsensus, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering.Vi legger videre merke til Nel, som stiger 2,2 prosent til 7,66 kroner på dagens høyeste volum.Yara er opp 2,3 prosent til 406,30 kroner på dagens tredje høyeste volum, mens Golden Ocean stiger 3,3 prosent til 54,75 kroner.På den negative siden merker vi oss Telenor og Borregaard, som faller hhv. 1,6 prosent til 181,80 kroner og 3,2 prosent til 96,25 kroner.KjempekontraktVinnerlisten toppes av Crayon Group, som spretter opp 10,7 prosent til 31 kroner etter å ha landet en kjempekontrakt i USA .Aksjen er dermed opp nesten 92 prosent hittil i år.Oslo Axess-duoen EAM Solar og PCI Biotech og Merkur Market-noterte BRAbank følger nærmest, og stiger alle 6-7 prosent.I andre enden finner vi Merkur Market-duoen Zenith Energy og Lavo.tv - ned hhv. 16,7 prosent til 32,5 øre og 11,1 prosent til åtte øre.Hiddn Solutions stupte onsdag 45,5 prosent etter å ha sendt ut en børsmelding hvor selskapet innrømmer insolvens og drift med tap .Styret vurderer aktivt alle muligheter for en rekapitalisering, og vil møtes igjen klokken 16:30 torsdag.På Oslo Børs fortsetter kursfallet, og aksjen er torsdag ettermiddag ned nye 15,4 prosent til 17 øre.

oslo børs
oljeprisen
handelskrig
salmar
norwegian air shuttle
Norwegian
hiddn solutions
lerøy seafood
crayon group holding
arbeidsmarkedsrapport
Nyheter
Markedskommentarer
Børs