Innsiden bytter ut Kværner med Aker Solutions

Porteføljen holder seg godt foran børsen.

Innsiden falt 1,4 prosent sist uke, mens hovedindeksen gikk tilbake 1,35 prosent.Porteføljen er nå opp 34,6 prosent hittil i år, mens børsen er 10,15 prosent i pluss.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.Laksen videre oppWallenius Wilhelmsen ble ukens lyspunkt med en oppgang på 3,4 prosent.SalMar fortsatte den oppadgående trenden, og la på seg nye 1,5 prosent.Av de tre aksjene som falt klarte Kid seg best, med 0,7 prosent nedgang.Kværner gikk tilbake 2,4 prosent, mens Element ble ukens «versting» på minus 8,7 prosent.Bytter ut to aksjerDe to sistnevnte ryker nå ut av porteføljen.Avisen tar dermed tap i begge, det vil si 0,4 og 14,2 prosent i hhv. Kværner og Element.Aker Solutions kommer inn etter at toppsjef Luis Araujo har kjøpt aksjer for knappe 850.000 kroner, og økt sin eksponering i selskapet med rundt en tredjedel.Nordic Semiconductor er ukens andre nykommer, etter at styreleder Birger K. Steen har kjøpt aksjer for praktisk talt én million kroner.Han hadde en del aksjer fra før, men ifølge avisen er dette heller ikke for ham en ubetydelig justering av posisjonen.De nye hver sin veiHovedindeksen er i skrivende stund ned 0,9 prosent siden lunsjtider sist fredag, og står nå i 874,77.Blant porteføljeselskapene har SalMar (eksklusive utbytte) steget ytterligere bittelitt til 436,30 kroner i samme periode.Kid har steget 0,4 prosent til 45,70 kroner, mens Wallenius Wilhelmsen er opp nye 1,5 prosent til 26,60 kroner.Nykommeren Aker Solutions har fått en skjev start, og er ned 6,4 prosent til 30,96 kroner siden aksjen kom inn.Bedre har det gått med Nordic Semiconductor, som er opp 3,6 prosent til 41,16 kroner siden porteføljen sist ble frosset.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også