Janet Yellen vil ha rentekutt

Janet Yellen peker på en svakere global økonomi og lavere inflasjon i USA. 

Publisert 29. juli 2019 kl. 08.04
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 108 ord
- USA er ikke en øy, men en del av den globale økonomien. Det som skjer i resten av verden - Europa og Asia, påvirker USA, forklarer den tidligere sentralbanksjefen i USA, Janet Yellen, ifølge CNBC.Førstkommende onsdag er det duket for rentemøte i Fed, og det ventes at det vil komme et rentekutt. Yellen sier hun støtter et rentekutt på 25 basispunkter. - Den globale økonomien er svakere. Jeg tror dette delvis skyldes handelskonflikten og usikkerheten det har skapt for selskaper, sa Yellen på et møte i Aspen Economic Strategy Group i Colorado på søndag. Yellen peker videre på at inflasjonen i USA er lav. For lav, ifølge den tidligere sentralbanksjefen.