Kjeftsmelling i handelskonflikten - Kina bringer "top dog" inn i samtalene

Samtalene mellom Kina og USA har gjenoppstått. Konflitnivået virker å være høyt og partene går i stupen på hverandre.

Samtalene mellom USA og Kina har blitt gjenopptatt etter en lengre pause etter at partene ble enige om en "våpenhvile" i månedskifte juni-juli.Fremdeles er det «en lang vei å gå» før USA og Kina blir enige om en handelsavtale.Det uttalte president Donald Trump tirsdag ettermiddag, ifølge CNBC.Det ble også sagt at USA er klare til å innføre toll på varer verdt 325 milliarder dollar på kinesiske importvarer om det skulle bli nødvendig.Presidenten gikk samtidig til angrep på den kinesiske presidenten Xi Jinping. Ifølge Dow Jones Newswires sa Trump at rentenivået i Kina er «der president Xi ønsker». Han skal samtidig ha sagt at Xi i praksis er både president og sentralbanksjef.I tillegg har kineserne lagt til en person i forhandlingsdelegasjonen, nemlig handelsminister Zhong Shan. Ifølge CNBC skal Shan, som betegnes som en hard forhandler, ha uttalt følgende til kinesiske medier."USA har skapt økonomiske og handelsrelaterte friksjoner mot oss og brutt prinsippene fra WTO. Det er typisk unilateralisme og proteksjonisme", skal Zhong ha sagt til People´s Daily mandag.Handelkrigen begynner å slå ut på harde økonomiske data, og den kinesiske BNP-veksten i juni, 6,2 prosent år-over-år, var den svakeste veksten på hele 27 år.Det ser ikke ut til at partene har nærmert seg hverandre nevneverdig.