Knalltall fra USA - ledigheten skuffer

Det ble skapt hele 224.000 jobber i USA utenfor jordbrukssektoren i juni. Ledigheten kom inn svakere enn forventningene.

Børs

Det ble skapt 224.000 arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i USA for juni måned.Det var ventet 160.000 nye jobber.Arbeidsledigheten for juni kom inn på 3,7 prosent mot ventet 3,6 prosent.Sysselsettingsveksten for foregående måned ble revidert fra en oppgang på 75.000 til en oppgang på 72.000.Lønnsveksten på årsbasis var i perioden 3,1 prosent, mot en ventet oppgang på 3,2 prosent.Gjennomsnittlig timelønn steg med 3,1 prosent år-over-år. Det var ventet en lønnsvekst på 3,2 prosent.Gjennomsnittlig arbeidstid per uke i juni kom inn på 34,4 timer. Forventningene lå på 34,4 timer.- Amerikansk økonomi går så det griner. Dagens rapport underbygger at arbeidsmarkedet nå er meget stramt og det igjen gjør at FED har fått en tankevekker i forhold til fremtidig rentesetting, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom hos Nordnet, til Hegnar.no. 

nøkkeltall
non farm payrolls
arbeidsledighet
Nyheter
Børs