Kongsberg Gruppen sikrer kjempekontrakt

Kongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakt med Lockheed Martin Aeronautics verdt 2 milliarder kroner for levering av deler til F-35 Joint Strike Fighter, opplyses det i en børsmelding. 700 millioner kroner av kontrakten er allerede produsert og levert kunde. Det resterende er for leveranser fremover i tid, opplyses det. -Denne kontrakten befester Kongsbergs sterke og langsiktige posisjon i F-35-programmet. Produksjonen for flyet vil løpe i mange år og sikrer kontinuerlig produksjon ved Kongsbergs fabrikk, og like viktig, baner vei for ytterligere fremtidige oppdrag, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace. Selskapet melder kort tid senere at det også har fått en kontrakt verdt 5,6 milliarder kroner og vil komme tilbake med mer informasjon så fort det lar seg gjøre.


Les også