Konsernsjefen forlater BMW - Selskapet sliter

Konsernsjef går av etter at selskapet sliter med el-bilmarkedet.

Børs

BMWs administrerende direktør Harald Krüger er ikke interessert i å lede selskapet i en andre periode, og kaster derfor den tyske bilprodusenten inn i en tøff periode mens den sliter med fallende lønnsomhet og trenger en økning i investeringer i el-biler, skriver Financial Times.Krüger har vært i stillingen siden 2015. Mens han har overvåket vekst i konsernets amerikanske og kinesiske virksomhet, store modellanseringer og rekordsalg, har han blitt presset på konsernets trege vekst i el-bilmarkedet.Han har ifølge Financial Times sagt følgende til konsernstyret:- BMW-konsernet har vært mitt profesjonelle hjem for mer enn 27 år. Etter mer enn ti år i styret, mer enn fire år som administrerende direktør, søker jeg nå ny karriere.

bmw
Nyheter
Børs