Kraftig børsoppgang i Japan og Kina

Børs

Det er mye god stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.I Japan stiger Nikkei 2,60 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,92 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 1,88 prosent, og CSI 300 styrkes 2,47 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,03 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,56 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 1,26 prosent.Hang Seng i Hong Kong er stengt mandag. Det har over helgen vært nye protester i landet, mot både det sittende Hongkong-styret generelt og mot Kina.Utsatte tolløkningerI helgen ble det kjent at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping har utsatt nye tolløkninger .De to lederne ble også enige om å gjenoppta forhandlingene om en handelsavtale, og de to lederne slo ifølge NTB an en forsiktig optimistisk tone alt før møtet.- Vi har hatt et utmerket forhold. Men vil ønsker å få til noe som utjevner det når det gjelder handel, sa Trump da møtet åpnet.Wall StreetDet var oppgang på Wall Street fredag, mens investorene ventet i spenning på helgens handelssamtaler mellom Donald Trump og Kinas president Xi Jinping på G20-møtet i Japan. Dow Jones endte dagen med en oppgang på 0,28 prosent til 26.599,96 poeng. Nasdaq steg 0,48 prosent til 8.006,24 poeng, mens S&P 500 endte opp 0,57 prosent til 2.941,74 poeng. Fredag markerer slutten på første halvår 2019 for verdens aksjemarkeder, og avkastningen på de amerikanske indeksene har så langt i år vært formidabel. Siden nyttår er S&P 500 opp hele 17,35 prosent, mens Dow Jones er opp 14,03 prosent. Nasdaq er opp hele 20,66 prosent. 

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
Nyheter
Markedskommentarer
Børs