Ledende asiatiske børser - nervøsiteten brer seg

Usikkerhet rundt handelsavtale sender de ledende asiatiske børsene ned i morgentimene onsdag

Børs

I Japan falt Nikkei 0,79 prosent, mens den brede Topix indeksen endte ned 0,96 prosent. I Kina er Shanghai Composite ned 0,70 prosent, samtidig som CSI 300 svekket seg med 0,54 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng ned 0,18 prosent. Kospi indeksen i Sør Korea falt 1,15 prosent, mens ASX 200 indeksen i Australia endte opp 0,56 prosent. Straits Times indeksen i Singapore falt 0,35 prosent. Positive signalerFallet forårsakes hovedsakelig av usikkerhet rundt hvorvidt våpenhvilen mellom USA og Kina vil vedvare, og usikkerhet knyttet til om partene vil komme til enighet om en handelsavtale i tiden som kommer. President Donald Trumps mest betrodde handelsrådgiver Peter Navarro, uttalte tirsdag at samtalene så langt har vært positive. Mangelen på konkrete detaljer rundt samtalene skaper usikkerhet, og følgelig endte flertallet i rødt, ifølge Marketwatch.Blandede PMI-tall Ifølge vår finanskalender faller PMI fra Kina til 52,00 i juni, fra tidligere 52,70 måneden før. Forventningen lå på 53,00. PMI-tall fra Japan stiger til 51,90, fra tidligere 51,70. Forventningen lå på 52,00.

handelskrig
asia-børsene
trump
xi jinping
Nyheter
Børs