Leskedrikk-gigant slor forventningene

PepsiCo leverte omtrent som konsensus hadde forventet. Driftsresultatet var svakt og guidingen var heller ikke veldig imponerende.

Tirsdag presenterte PepsiCo tall for sitt regnskapsmessige andre kvartal.Leskedrikk-kjempen leverte 2,04 milliarder dollar på bunnlinjen, eller 1,44 dollar per aksje, opp fra 1,82 milliarder dollar, eller 1,28 dollar per aksje, ved samme korsvei året før.Selskapets effektive skattesats var vesentlig lavere i andre kvartal 2019 enn i fjor.Justert for engangseffekter kom inntjeningen per aksje inn på 1,54 dollar per aksje, mot Refinitiv-konsensus´forventning om 1,50 dollar per aksje.Driftsresultatet kom inn på 2,73 milliarder dollar, mot 3,03 milliarder dollar ved samme korsvei året før. Fallet skyldes delvis restruktureringskostnader, men også generelt høyere salgs- og administrasjonskostnader.Omsetningen endte på 16,44 milliarder dollar, mot ventet 16,43 milliarder dollar i kvartalet og 16,09 miliarder i andre kvartal i fjor.Selskapet sier i rapporten at valutaeffekter påvirket omsetningen negativt.PepsiCo guider fire prosent organisk vekst for 2019, men lavere inntjening per aksje enn i 2018. Selskapet forventer å levere 5,50 dollar per aksje på bunnlinjen for helåret, mot 5,66 dollar i fjor."Vi er fornøyde med resultatet for andre kvartal. Vi er også fornøyde med utviklingen etter vår innsats for å gjøre PepsiCo raskere, sterkere og bedre ved å bygge nye evner, styrke merkevaren, bygge vekstkapasitet og endre kulturen vår, heter det fra PepsiCo CEO Ramon Laguarta, på sedvanlig amerikansk vis, i en melding.PepsiCo verdsettes til 183,83 milliarder dollar.Aksjen faller 1,11 prosent til 131,09 dollar på Wall Street tirsdag.