Litt svakere fra Scandic

Sen påske rammer

Hotellkjeden Scandic Hotels melder om en omsetning på 4.853 millioner svenske kroner i årets andre kvartal, en økning på 2,2 prosent fra 4.748 millioner samme kvartal i fjor. Den organiske veksten var på 0,8 prosent, mens den sammenlignbare veksten var på minus 1,6 prosent, grunnet negative kalendereffekter. Selskapet skriver at den sammenlignbare veksten var positiv hvis en ser bort ifra disse effektene. Justert Ebitda ble på 559 millioner svenske kroner, sammenlignet med 618 millioner svenske kroner samme periode i fjor. Det justerte resultatet per aksje ble på 2,16 svenske kroner per aksje, ned fra 2,55 svenske kroner per aksje. Vi gjør oppmerksom på at Hegnar Medias eier Trygve Hegnar sitter på fem prosent av aksjene i Scandic og dermed er kjedens tredje største aksjonær.