– Mange av oljeaksjene har fått ufortjent mye juling

Onsdag skal DNO i ilden.

Publisert 30. juli 2019 kl. 14.20
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
DNO legger frem kvartalsrapporten for 2. kvartal onsdag morgen. Analytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie mener det ikke er så stor spenning knyttet til selve tallene, men er interessert i om selskapet kan si noe om resultatene fra to brønner i Baeshiqa-feltet i irakisk Kurdistan.
– Det er et nytt område selskapet har boret i, som de har snakket om tidligere. Tawke-feltet, som er selve flaggskipet i Irak er i nedgang, så man har sett etter mulige nye funn som kan veie opp for fallet i Tawke, sier Bjørgan til TDN Direk.– Generelt synes vi at mange av oljeaksjene har fått ufortjent mye juling. Det virker som folk ikke stoler på at oljeprisen skal holde seg, men det har den gjort, og oljeaksjene har fått juling likevel, sier han til nyhetsbyrået, og peker på at det kan være en effekt av et stort fokus på ESG og fornybar energi.
I skrivende stund faller aksjen 3,9 prosent til 14,5 kroner på Oslo Børs. Bjørgan påpeker at markedet er generelt svakt.Equinor faller 1,8 prosent til 155,3 tirsdag ettermiddag, mens Aker BP er ned 1,6 prosent til 248,3 kroner.