Meglerhus tror festen fortsetter - her er 7 kjøpskandidater

Markedet er sterkere enn ventet. Meglerhus har flere favoritter foran nytt resultatrush.

Det er straks duket for et nytt resultatrush fra selskapene på Oslo Børs.Selv om sjefstrateg Peter Hermanrud advarer om at det vil komme skuffelser i årets resultatsesong, mener Kepler Cheuvreux at det vil bli flere oppturer i oppdrettsektoren. Analytiker Christian Nordby følger sektoren tett, og deler i forkant av Q2 sine forventninger og favoritter. - Jeg tror Q2 blir som alle andre kvartaler for fisk med noen veldig positive tall og noen veldig skuffende. Stort sett leder det til store kursreaksjoner på dagen også nøytraliserer det seg utover de neste dagene. Jeg regner med at volumguidance for 2019 kan komme i fokus og jeg blir ikke overrasket om noen må kutte litt i guidance. Dette kommer hovedsakelig pga. lave slaktevekter så langt i år, sier Nordby til Hegnar.no. Tror laksefesten fortsetter Nordby mener at markedet er solid og drevet av sterk etterspørsel, noe som er reflektert i sjømatindeksen på Oslo Børs, som hittil er opp 13,5 prosent i 2019. Blant aksjene i sektoren har blant annet SalMar styrket seg 10,0 prosent hittil i 2019, mens Mowi og Lerøy er opp 20,8 og 30,6 prosent. Scottish Salmon Company er opp hele 66,8 prosent i samme periode, godt hjulpet av interesse for å kjøpe opp hele eller deler av selskapet. På motsatt side har Lerøy og Austevoll Seafood falt 2,1 og 1,5 prosent i samme periode. - Markedet nå er sterkere enn ventet – mulig grunnet algene men også mulig grunnet sterk etterspørsel i USA/Asia. Det er relativt lav vekst i antall individer i sjøen som betyr at det ikke er spesielt mye vekst foran oss de neste 12 månedene. På denne tiden i fjor så ting rimelig likt ut. Jeg har hatt uendrede laksepriser over de siste 12 månedene. Så alt i alt har utviklingen vært som ventet, forklarer analytikeren. 7 x kjøp - 1 hold - Jeg tror lakseprisen skal opp det neste året – jeg ser for meg en laksepris mellom 62-63 kroner. Dette er grunnet lav vekst i Norge etter algene og potensielt dårlig utvikling i Chile (mye lus og lavere slaktevekter), sier Nordby. Av de åtte sjømataksjene Kepler Cheuvreux har dekning på, er det hele 7 kjøpsanbefalinger, mens Bakkafrost er unntaket med en holdanbefaling (kursmåpl 514 kroner). - Jeg liker Grieg Seafood for den sterke veksten inn i 2020 og den gode margin-utviklingen vi så i Q1. Ellers liker jeg Mowi og SalMar. Tror Lerøy også vil gjøre det godt, men det er tydelig at investorer har valgt de andre lakseaksjene i det siste, sier han til Hegnar.no. Grieg Seafood har et kursmål på 160 kroner, tilsvarende en oppside på 22 prosent fra dagens kurs. Nordby har kursmål på Mowi og SalMar på 238 og 484 kroner, mens Lerøy spås til 78 kroner. Austevoll, Bakkafrost, Norway Royal Salmon og Salmones Camanchaca er også potensielle kjøpskandiater, ifølge meglerhuset.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også