Microsoft slår forventningene

Microsoft melder om et justert resultat per aksje på 1,37 dollar i årets andre kvartal. På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat per aksje på 1,21 dollar, ifølge CNBC.Inntektene beløp seg til 33,72 milliarder dollar. Her var det ventet 32,77 milliarder dollar.På årsbasis steg selskapets inntekter med 12 prosent. Dette er det niende kvartalet på rad med tosifret årlig inntektsvekst. Veksten har bidratt til å sende selskapets aksjekurs til nye høyder. Så langt i år er aksjen opp rundt 30 prosent, og gjør det til verdens mest verdifulle selskap med en markedsverdi på rundt 1.040 milliarder dollar. Selskapets skytjeneste Azure hadde en inntektsvekst på 64 prosent på årsbasis, som er den laveste veksten på minst fire år, ifølge CNBC. På forhånd hadde flere analytikere ventet en inntekstvekst på 68 prosent for Azure. Aksjen stiger 1,88 prosent i etterhandelen på Wall Street.