Mulig oppkjøp sender aksjen til værs

Børs

Kort tid etter at handelen tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 890,49 poeng, opp 0,54 prosent.Store selskaper som Telenor og Hydro stiger henholdsvis 0,11 prosent, 0,35 prosent mens DNB faller 0,60 prosent.Et fat Nordsjøolje omsettes for 64,40 dollar, opp 0,26 prosent.EquinorIfølge en melding søndag vil Equinor selge om lag 54,5 millioner Lundin-aksjer, tilsvarende 16 prosent av de utestående aksjene, tilbake til det svenske oljeselskapet. Salgskursen er oppgitt til 266,4 svenske kroner pr. aksje.Det tilsvarer totalt rundt 1,56 milliarder dollar, eller 13,8 milliarder norske kroner. Salgskursen utgjør en rabatt på 8 prosent fra fredagens sluttkurs.Justert for nedsalget av International Petroleum Corporation, har Equinor en gjennomsnttlig kostpris for Lundin-aksjene på 121 svenske kroner. Gevinsten er dermed på rundt 7,9 milliarder svenske kroner, eller vel 7,2 milliarder norske kroner.Aksjen klatrer 0,38 prosent til 170,45 kroner.Protector ForsikringProtector Forsikring er ikke enig i beslutningen fra voldgiftsretten som viser at forsikringsselskapet må betale for dødsbrannen på Grenfell Tower, Det kommer frem av en melding fra selskapet fredag kveld.Forsikringsselskapet vil ta et tap på hele 6,9 millioner pund, tilsvarende 74,5 millioner norske kroner, i andre kvartal som følge av brannen. Det er ikke satt av penger til dette tidligere, ifølge selskapet.Avgjørelsen kan ikke ankes.Aksjen faller 0,68 prosent til 58,60 kronerScottish SalmonDen strategiske prosessen med gjennomgang av Scottish Salmons muligheter er pågående, og selskapet har mottatt ikke-bindende interesse for hele eller deler av selskapet, skriver Scottish Salmon Company i en melding mandag.Aksjen stiger 12,53 prosent til 24,25 kroner.

equinor
olje
scottish salmon company
protector forsikring
Nyheter
Markedskommentarer
Børs