Musk om hydrogen: - Kan aldri konkurrere med batteri

- Herregud, ikke det igjen!

Verdens mest kontroversielle, eksentriske og visjonære konsernsjef, Elon Musk, stilte nylig opp til et intervju for Motortrend.Under seansen fikk Tesla-sjefen spørsmål fra engasjerte tilhengere og andre interessenter på Twitter. Der leverte Musk kraftsalver i alle retninger, noen seriøse, mens andre kommentarer kom med et glimt i øyet.- Herregud, ikke det igjen!De lærde strides om hvorvidt batteri, og da el-biler, eller hydrogen, som er svært effektivt for å transportere energi og gir stor rekkevidde, vil bli den nye primærløsningen innenfor transportsektoren i årene som kommer.Konsensus lener mot at batteriteknologi kan være best for kortere avstander og mindre kjøretøy, mens hydrogen vil vinne kampen på rekkevidde og for tyngre maskineri.Elon Musk deler på ingen måte for den oppfatningen og heller kaldt vann i årene på hydrogenfansen. - Herregud, ikke det igjen! Brenselceller kan aldri konkurrere med batteri. Brukerkompleksiteten er mye høyere med brenselceller enn det er med batteri, sier Musk selvsikkert.På spørsmål om hvilket råd han vil gi til unge entreprenører, svarer sjefen for den disruptive bilprodusenten følgende.- Jeg har gjort mange feil på veien. Vær veldig forsiktig med hvem du jobber med. Hvis de har egenskapene, men ikke et godt hjerte, da skal du ikke jobbe med dem.- Jeg er fra marsMusk, som også er gründer og sjef for romfartsselskapet SpaceX, har alltid ønsket å bringe menneskeheten et steg videre. SpaceX har mål om gjøre det mulig for mennesker å leve på andre planeter.Hvilken planet er du egentlig fra?- Jeg er fra mars, svarer Musk svært selvsikkert til Motortrend.Hvordan ble du meme-kongen på Twitter?- Vel, du må ha fantastiske egenskaper og talentet, men en meme-konge er født slik, den har ikke blitt slik.Mange forbrenningsmotorentusiaster er ofte kritiske til at «gromlyden» fra motoren forsvinner ved innkjøp av en Tesla. Spesielt i luksussegmentet er motorlyd regnet som et gode. Musk er som vanlig syrlig på spørsmål om det er mulig å få motorlyd på en el-bil.- Ja, du kan laste ned lydspor på telefonen din og spille dem av mens du kjører, sier Tesla-sjefen med et glis om munnen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også