Nå vil Kina slippe fri kapitalen

Kineserne er klare for å liberalisere kapitalflyten til landet.

Børs

Kina vil lette på eierskapsbegrensninger for utenlandske investorer i Kinas finanssektor i 2020, ett år tidligere enn i den opprinnelige planen, ifølge TDN Direkt.Det sa Kinas statsminister Li Keqiang tirsdag under World Economic Forum i Dalian, også kalt sommer Davos, ifølge Financial Times.Han sa videre at Kina vil fremskynde åpningen av produksjonsindustrien, inkludert bilindustrien. Kina vil også aktivt støtte økt import av varer og tjenester.Kineserne har tidligere prioritert en stabil valuta og autonomi i pengepolitikken. Landet har blitt beskyldt for å manipulere egen valuta slik at den blir unaturlig svake.Se også: Kina opphever  eierskapsbegrensninger fra 2020

kina
kapitalflyt
Nyheter
Børs