NAS-mas på oppkjøpsfjas

Oppkjøpsryktene rundt Kjos' Norwegian florerer. - Hva IAG egentlig vil, vet bare IAG selv, sier flyanalytiker.

Børs

Utviklingen på Oslo Børs er negativ ved lunsjtider fredag. Hovedindeksen faller 0,20 prosent til 886,73 poeng.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,3 milliarder kroner.Store aksjer som Norsk Hydro og Equinor faller henholdsvis 1,30 og 0,61 prosent, mens Aker BP og DNB legger på seg 1,80 og 0,39 prosent.I Europa er Dax-indeksen ned 0,32 prosent, og Paris CAC40 faller 0,38 prosent.FTSE 100 faller 0,25 prosent, mens Nikkei 225 i Japan endte opp 0,20 prosent.Markedet retter fokuset mot arbeidsmarkedsrapporten i USA som kommer fredag ettermiddag. Markedet forventer at det ble skapt 160.000 jobber utenfor jordbruket i juni. Arbeidsledigheten forventes å komme inn på 3,60 prosent. «Trenden har roet seg ned siden slutten av 2018 og et tall i tråd med konsensus vil bekrefte det bildet. Hvis dagens tall kommer på nedsiden, vil nok forventningene om et 50 bp-kutt på det kommende Fed-møtet øke.Tallet skal antagelig være veldig sterkt før det skaper reell tvil om juni-kuttet, men ser vi sysselsettingsvekst over 230.000, er et kutt ikke lenger helt opplagt»,  heter det fra sjefanalytiker i Nordea Markets, Erik J. Bruce, i morgenrapporten fredag.OljeprisenOljeprisen stiger fredag ettermiddag til 63,63 dollar, opp 0,74 prosent.Lettoljen faller på sin side 0,77 prosent til 56,90 dollar.Svake nøkkeltall fra Eurosonen og USA, og dermed frykt for den globale økonomien, har lagt nedsidepress på oljeprisen de siste dagene.Samtidig viste tall fra Det amerikanske energidepartementet, EIA, at de amerikanske råoljelagrene falt 1,1 millioner fat i forrige uke. Dette var vesentlig lavere enn forventningene etter at API-tallene viste lagertrekk på fem millioner fat tidligere denne uken.Årsaken til de svake tallene skal ifølge Reuters være at raffineriene tok til seg, og produserte, mindre enn ventet.Torsdag ble det kjent at Iran har innkalt den britiske ambassadøren etter at myndighetene i Gibraltar stanset et oljeskip som antas å ha brutt EU-sanksjoner ved å frakte iransk råolje.USA har ilagt forbud mot import av iransk olje som en av sine sanksjoner mot landet. Konfliktnivået i Midtøsten forblir dermed høyt etter at iranske militære styrker blir beskyldt for å stå bak angrepet på oljetankerene i Omanbukta for et par uker siden.NorwegianDagens store snakkis er ryktene om at IAG skal være interessert i å legge inn et nytt bud på Norwegian når lockup-perioden går ut om noen dager.Det var den spanske avisen Okdiario som meldte nyheten denne gangen etter at Expansion, også fra middelhavslandet, meldte det samme i mai.- Hva IAG egentlig vil, vet bare IAG selv, men jeg tror ikke at Willie Walsh har lagt Norwegian-caset i en låst skuff, sier Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker WinAir AS, til Hegnar.no.IAG avviser på sin side påstandene, men alt annet ville også ha vært unaturlig med tanke på prisen selskapet eventuelt må betale.Norwegian-aksjen flyr opp 8,03 prosent til 44,15 kroner.XXLPareto Securities tror ikke andre kvartal blir et vendepunkt for XXL selv om meglerhuset forventer at juni måned blir bra for sportskjempen.- Ved salg av egne aksjer og ny waiver-enighet for tredje kvartal er vi trygge på XXLs likviditet. Mens dette gir handlingsrom til å fokusere på de operasjonelle aktivitetene, er ikke Q2 ventet å bli et stort vendepunkt. Vi venter en flat utvikling i EBITDA y/y, mens forbedringene i marginer er motvirket av en negativt LFL-salgsvekst, skriver Pareto-analytiker Gard Aarvik i en oppdatering. XXL-aksjen stiger 1,12 prosent til 30,72 kroner.MagnoraMagnora er på vinnerlisten med en oppgang på 11,20 prosent til 6,95 kroner.Selskapet har utbetalt 500 millioner kroner til aksjonærene på to måneder og varsler nye utbetalinger i tiden som kommer.WebstepOnsdag ble det kjent at Embro Eiendom AS kjøpte en stor aksjepost i Webstep. Det kommer frem i en børsmelding fredag at Embro Eiendom AS har kjøpt 297.413 aksjer i Webstep.Etter denne transaksjonen eier J.C. Broch AS, gjennom datterselskapene Embro Eiendom AS, 4.420.963 aksjer og 1.185.200 forwardkontrakten i Webstep. Den totale beholdning summerer seg til 5.426.163 aksjer, som tilsvarer 20,1 prosent av de utestående aksjene hos IT-konsulenten.Webstep-aksjen handles flatt på Oslo Børs fredag.Hiddn SolutionsDet kriserammede selskapet Hiddn Solutions skriver i en børsmelding at Hiddn og Ayfie har besluttet å terminere intensjonsavtalen om en mulig sammenslåing av selskapene. Videre skriver Hiddn at det har blitt kontaktet av to unoterte selskaper for en mulig sammenslåing av deres virksomheter. Hiddn vil vurdere mulighetene og konkludere innen kort tid, opplyses det.Hiddn meldte tidligere denne uken at selskapet er insolvent og driver med tap. Det er kroken på døra for selskapet hvis de ikke evner å komme til enighet med kreditorene innen torsdag kveld neste uke.Aksjen faller 35,00 prosent til 0,0595 kroner.KidKid økte i andre kvartal omsetningen med 14,2 prosent til 321,4 millioner kroner, opplyses det i en melding.Like-for-like salget vokste 11 prosent, mens nettsalget økte hele 31,2 prosent.Totalsalget i første halvår 2019 ble 619,4 millioner kroner, opp 11,3 prosent.Bjørn Rune Gjelsten er hovedaksjonær i selskapet.Aksjen stiger 4,83 prosent til 45,6 kroner.LerøyLerøy Seafood Groups slaktevolum endte på 37.100 tonn i 2. kvartal 2019, og 69.400 tonn i første halvår, opplyses det i en børsmelding.Slaktevolumet var i tråd med forventningene, ifølge Pareto Securities.Aksjen legger på seg 1,46 prosent til 62,56 kroner.

norwegian air shuttle
Nyheter
Markedskommentarer
Børs