Nok en milliardkontrakt til Torghatten-selskap

Trønderbussene kjører på i Sverige.

Trønderbilene, et heleid datterselskap av transportkonsernet Torghatten, har inngått en 10-års kontrakt med Lenstrafiken i Jemtland AB for busstransport i Jemtland.Det fremgår av en melding fredag.Ifølge meldingen omfatter avtalen hovedtyngden av all ordinær rutetrafikk i kommunene Østersund, Krokom, Berg, Brekke, Herjedalen og Strømsund.Totalt skal det settes 97 busser i trafikk, og ansettes 120 nye medarbeidere.Kontraktsverdien for hele perioden oppgis til omlag 1,25 milliarder svenske kroner, eller rundt 1,14 milliarder norske kroner. - Dette er den første kontrakten Trønderbilene har vunnet i Sverige og representerer et gjennombrudd for en langsiktig satsing i landet. Trønderbilene ser fram til å utvikle kollektivtrafikken i Jemtland sammen med Lenstrafiken, sier adm. dir. Vidar Kjesbu i Trønderbilene i en kommentar.Etter det Hegnar.no forstår, ble kontrakten opprinnelig tildelt i fjor sommer, men på grunn av en klage, har den ikke blitt fullført før nå.Milliardkontrakt i TromsTidligere i juli meldte Torghatten Buss AS, som også er et heleid datterselskap av Torghatten ASA, at det hadde vunnet fem kontrakter for busstransport i Troms Fylke.Hovedkontrakten, som er for Harstad området, varer i ni år, med opsjon på ytterligere tre år.Inkludert opsjoner har kontrakten som starter opp i 2020 en verdi på 780 millioner kroner.I tillegg er Torghatten Buss tildelt fire kontrakter med skolekjøring, for kommunene Nordreisa, Storfjord, Lyngen og Målselv.Den samlede verdien av disse kontraktene, hvis lengde varierer oppgis til 17 millioner kroner i året, og antall busser som skal benyttes er 17.Avhengig av lengden, nærmer de nye busskontraktene i Troms seg en samlet verdi på én milliard kroner.Ifølge Torghatten vil det bli satt inn nye busser i alle anbudene, noe som "gir en god miljøgevinst".