Nordea Markets oppdaterer kursmålet på Axactor

Ser solid oppside i inkassoselskapet.

I en melding torsdag skriver Nordea Markets at de har redusert kursmålet på Axactor til 32 kroner, fra tidligere 34 kroner.Aksjen osmettes i skrivende stund for 18,6 kroner. Det vil si at Nordea Markets ser en oppside på 72,04 prosent.Axactor meldte i går om et driftsresultatet i årets 2. kvartal på 26,15 millioner euro, mot 10,61 millioner euro året før. Dette skjer etter at topplinjen økte med 33,15 prosent, mens kostnadene kun økte med 5,69 prosent.Relultatet før skatt ble 9,82 millioner euro, sammenlignet med 614.000 euro i fjor.Det ble i går også kjent at John Fredriksen kjøpte 840.000 nye aksjer i Axactor. Han la 15,57 millioner kroner på bordet for aksjene. I tillegg Har Fredriksens selskap Geveran også 13 millioner tegningsretter i Axactor."Vi tror vi har nådd bunnen av syklusen hva gjelder investeringer i NPLer, og gjentar Kjøp. Vi senker likevel forventningene våre til inntjening per aksje for 2019E-21E med 7%, i hovedsak for å reflektere en forventet lavere nettoinntekt, en noe høyere rentekostnad, samt høyere skattesatser", skriver Nordea Markets.