Norgesrekord gjorde susen - firedoblet bunnlinjen

Gullhornet, «50 norske» og Edvard Munch satte spor på Blomqvists resultat i fjor.

Børs

- Det var mye lettere å selge i 2018 og med så god innlevering vi hadde, ga det resultater. Særlig høsten var bra, og Gullhornet av Theodor Kittelsen satt norgesrekord, med 12,8 millioner i tilslag, som naturlig nok gir utslag på bunnlinjen, kommenterer daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist til Hegnar.no.  Blomqvist, som består av Blomqvist Kunsthandel og Blomqvist Nettauksjon, løftet bunnlinjen i fjor med 1,07 millioner kroner.Årsresultatet endte på 1,44 millioner kroner, opp fra 0,37 millioner kroner i 2017. Det tilsvarer nesten en firedobling på ett år.«50 norske» og MunchSatsingen på auksjonen «50 norske», hvor Blomqvist hadde 50 nøye utvalgte norske bilder, var også en stor suksess. - Vi hadde også stor suksess med Edvard Munch i fjor. Videre ga vinauksjonene godt resultat, hvor vi ofte ligger på 99 prosent solgt, forteller Forsberg.Inntektene for Blomqvist, som tilbyr ekspertise på verdivurdering og salg av kunst, vin, smykker og verdifulle gjenstander, beløp seg til 16,05 millioner kroner, mot 13,39 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 1,91 millioner kroner, mot 0,51 millioner kroner.Selskapet står oppført med en egenkapital på 0,61 millioner kroner, ned fra 0,78 millioner kroner i 2017.Lønnskostnadene beløp seg til 6,66 millioner kroner, mot 6,03 millioner kroner året før. Driftskostnadene endte på 14,14 millioner kroner i 2018, mot 12,88 millioner kroner i 2017.Omtrent på budsjettNår det gjelder 2019, fortsatte høstens kjøpeiver inn i det nye året.- Men på de to siste auksjonene var vi tilbake til det selektive markedet vi kjenner fra de siste årene. Når det er sagt, setter vi auksjonsrekorder på hver auksjon og vinauksjonene fortsetter fremgangen. Vi er omtrent på budsjett så langt i år, avslutter Forsberg.

blomqvist
auksjon
norgesrekord
Nyheter
Børs