Norwegian-rally på sprek børs

Børs

Stemningen var god på Oslo Børs i kjølvannet av all-time high i USA  i går og positive Asia-børser  tidligere i dag.Hovedindeksen endte på 888,56, opp 0,97 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.409 millioner kroner.Toneangivende Europa-børser utvikler seg nokså flatt.Franske CAC 40 er marginalt opp, tyske DAX og britiske FTSE 100 marginalt ned.Dollaren svekker seg mot alle sine G10-motparter, og den amerikanske «10-åringen» har falt under 2,95 prosent etter gårsdagens svake sysselsettingstall.Dette kan love dårlig for fredagens arbeidsmarkedsrapport, av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Les også: Bunnrekord for tysk renteVi minner for øvrig om at markedene i USA holder stengt i dag, grunnet feiring av Uavhengighetsdagen. HandelspessimismeSenioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i London Capital Group mener det er grunn til å tro at handelskrigen mellom USA og Kina blir et hett tema også i 2. halvår.Mai-underskuddet på USAs handelsbalanse  kom inn større enn ventet i går, og april-underskuddet ble også revidert opp.- Men det verste er at underskuddet mot Kina steg fra 26,9 til 30,1 milliarder dollar, til tross for presidentens forsøk på å gjenopprette «mer rettferdige» handelsrelasjoner mellom de to landene. Devalueringen av yuan har åpenbart spilt en rolle i Kinas favør. Og de seneste tallene vil trolig ikke lette amerikanernes vrede når samtalene gjenopptas, skriver hun i en oppdatering.- Amerikanske og kinesiske tjenestemenn skal ifølge de siste nyhetene snakke på telefon i neste uke, men sjansene for betydelig fremgang er lav, legger analytikeren til.Trege oljepriserBekymringene for verdensøkonomien bidrar også til å tynge oljeprisene.Brent-oljen faller 0,5 prosent til 63,49 dollar fatet, som likevel er litt opp fra 63,30 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 0,6 prosent til 56,86 dollar fatet.Gårsdagens tall fra amerikanske energimyndigheter viste dessuten et større lagertrekk enn ventet  i forrige uke, noe som peker mot en svekkelse av USAs oljeetterspørsel.På Oslo Børs steg Equinor 0,6 prosent til 171,20 kroner etter Oseberg-funn , mens Aker BP falt marginalt til 250 kroner etter produksjonsoppdatering .DNO falt 0,7 prosent til 14,96 kroner.Godstemning i laksUtslagene blant de mest omsatte var relativt beskjedne - begge veier.SalMar utmerket seg positivt, og spratt opp 5,2 prosent til 426,30 kroner etter slakteoppdatering . Aksjen er også Sparebank 1 Markets-analytiker Tore Tønseths favoritt akkurat nå.Sentimentet i laks er godt etter at Nordea har kommet med oppdaterte analyser  på en rekke aksjer. Norway Royal Salmon ble oppgradert fra hold til kjøp, og steg 1,7 prosent til 202,20 kroner.Lerøy Seafood er blant de andre aksjene med en kjøpsanbefaling, og steg 2,5 prosent til 61,66 kroner.Norwegian-rallyNorwegian lettet for øvrig 9,6 prosent til 40,87 kroner etter oppmuntrende trafikktall  for juni.Aksjen er dermed på sitt høyeste siden midten av mai.- Solide tall, med yield og kabinfaktor over både vårt estimat og konsensus, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen  i en oppdatering.Videre fortsetter den gode stemningen rundt til Nel, som steg 2,6 prosent til 7,69 kroner på dagens tredje høyeste volum.Yara endte opp 2,7 prosent til 407,60 kroner på dagens høyeste volum, mens Golden Ocean steg 4,5 prosent til 55,40 kroner, hjulpet av take-off for capesize-ratene .På den negative siden merker vi oss Telenor og Borregaard, som falt hhv. 1,1 prosent til 182,80 kroner og 2,7 prosent til 96,75 kroner.KjempekontraktI toppen av vinnerlisten finner vi Crayon Group, som spratt opp 11,4 prosent til 31,20 kroner etter å ha landet en kjempekontrakt i USA .Aksjen er dermed opp nesten 97 prosent hittil i år.Bare to aksjer steg mer, nærmere bestemt Thin FIlm Electronics og AGS Geo Solutions med oppganger på hhv. 19,1 prosent til 11,6 øre og 11,9 prosent 23,50 kroner.I andre enden finner vi Merkur Market-duoen Zenith Energy og Lavo.tv - begge ned 16,7 prosent til hhv. 32,5 øre og 7,5 øre.Hiddn Solutions stupte onsdag 45,5 prosent etter å ha sendt ut en børsmelding hvor selskapet innrømmer insolvens og drift med tap .Styret vurderer aktivt alle muligheter for en rekapitalisering, og vil møtes igjen klokken 16:30 torsdag.På Oslo Børs fortsatte kursfallet, og aksjen endte torsdag ned nye 15,4 prosent til 17 øre.

oslo børs
oljeprisen
handelskrig
rente
equinor
aker bp
salmar
tore tønseth
sparebank 1 markets
Norwegian
norwegian air shuttle
Nyheter
Markedskommentarer
Børs