<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian vil fly fra Argentina til USA

Flyvninger mellom Argentina og amerikanske destinasjoner som New York og Honolulu kan snart bli en realitet. Søknaden er sendt inn.

    Publisert 16. juli 2019 kl. 09.59
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.59
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord

    - Jeg er veldig stolt over å være en del av teamet til Norwegian Air Argentina, fordi det arbeidet vi har gjort så langt, tillater oss å snart kunne annonsere nye innenriksdestinasjoner, og doble antall ruter i landet fra september, sa Norwegians Argentina-sjef Ole Christian Melhus i en pressemelding i midten av mai.I tillegg til å øke fra de nåværende seks innenriksrutene som går stadig bedre, vil Norwegian Air Argentina også fly utenriks. Blant annet til USA. Søknad sendtIfølge bransjenettstedet Airlinegeeks.com, har flyselskapet sendt inn en søknad til argentinske luftfartsmyndigheter for å få lov til å operere regulære ruterflyvninger mellom Argentina og USA. Søknaden ble sendt inn etter at de to landene i juni ble enige om endringer i en luftfartsavtale fra 1985 som dermed letter på restriksjoner i flytrafikken. Nå kan amerikanske flyselskaper operere ubegrenset med ruter og frekvenser til Argentina. Det samme gjelder argentinske flyselskaper motsatt vei. I søknaden har Norwegian Air Argentina inkludert destinasjoner som Chicago, Dallas, Los Angeles, New York, Fort Lauderdale, Orlando og Honolulu, ifølge nettstedet som skriver at Norwegians datterselskap dermed kan bli det første flyselskapet i Argentina som registrerer og tar i bruk Boeing 787, også kjent som Dreamliner. Verdens førsteFor øyeblikket opererer Norwegian ruter til destinasjoner som Córdoba, Mendoza, Iguazú, Salta, Neuquén og Bariloche.Da Melhus avslørte planene om nye innenriksdestinasjoner, ville han ikke røpe hvilke disse er. Han lettet imidlertid på sløret når det gjaldt den ene.Norwegian skal fly til byen Ushuaia, og blir dermed det første flyselskapet i verden som på samme tid opererer flyvninger til verdens sørligste kommersielle flyplass og den nordligste, som ligger på Svalbard.