Nye sjokkerende nyheter fra Tesla

Skal ha brukt elektrikerteip og tatt snarveier i testprosedyrene under produksjonen.

Tesla produserte rekordhøye 72.531 Model 3-biler i andre kvartal. Totalt produserte elbilkjempen 87.048 biler.Det ble kjent tidligere i juni.Men tirsdag kom det frem at den disruptive bilprodusenten har presset i overkant hardt på for å øke produksjonen.For i det såkalte "open-air GA4-teltet", der arbeidsprosessene ikke er helautomatiserte, skal arbeidere ha blitt presset til å ta snarveier for å nå produksjonsmålene, melder CNBC.Fire personer som jobbet på i monteringsavdelingen skal ha blitt instruert til å bruke elektrikerteip i stede for hylster flere steder på bilene.De samme fire, men også fire andre kjent med forholdene, skal ha uttalt at arbeiderne sett seg nødt til å jobbe under sterk varme, kraftig kulde om natten og med svært dårlig luftkvalitet.I tillegg skal testingen for vannlekkasjer ha blitt nedprioritert vesentlig mer enn normalt.En talsmann for Tesla uttalte til CNBC tirsdag at påstandene er "villedende og reflekterer ikke vår produksjonspraksis eller hvordan det er å jobbe for Tesla".Han skal også ha sagt at snarveiene beskrevet av de ansatte ikke er godkjente prosedyrer og at bilene blir strengt kontrollert før levering.Tesla-aksjen klatret 0,98 prosent til 254,86 dollar.