Øyner enda sterkere euro mot dollar

Senioranalytiker tolker dagens ECB-referat.

Euroen holder seg på offensiven mot dollar torsdag, i kjølvannet av Den europeiske sentralbanken (ECB) torsdag slapp referatet fra sitt forrige rentemøte i juni.Referatet viser at ECB er klare for å yte ytterligere stimulanser, men debatten går på hvilke tiltak som skal gjøres.- Noen tok til ordre for TLTRO III for å være mer aggressive i sin støtte til økonomien, og minnet markedene om at alle midler vil bli brukt hvis økonomien i eurosonen går på en større nedtur, skriver senioranalyiker Edward Moya i OANDA i en oppdatering.Han åpner for at euroen vil styrke seg ytterligere, hvis Federal Reserve starter med mye mer aggressive rentekutt enn ECB. - De neste 12 månedene kan markedene få se Fed levere rentekutt på 100 basispunkter, mens ECB kanskje leverer bare halvparten. Euro drar også nytte av at tysk EU-harmonisert inflasjon jekkes litt opp, fortsetter Moya.EURUDS står torsdag ettermiddag i 1,1261, tilsvarende en styrkelse på 0,1 prosent mot dollar i dagens handel.