Oljen tynger børsen

Børs

Pilene peker nedover på Oslo Børs onsdag morgen - som ventet .Hovedindeksen står etter 30 minutters handel i 872,13, etter en nedgang på 0,23 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil i omsatt for 387 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsfall i USA i går og blandede børser i Asia før i dag.Trump-gufsToneangivende Europa-børser åpner litt ned.Britiske FTSE 100 og franske CAC 40 faller begge rundt 0,1 prosent.Investorene blir ikke beroliget av tirsdagens uttalelser fra USAs president Donald Trump om at Washington og Beijing har en lang vei å gå frem til en avtale om handel.USA kan tollbelegge kinesiske varer for 325 milliarder dollar «hvis vi vil», sa han.Samtidig gjentok Federal Reserve-sjef Jerome Powell i en tale i Paris sine lovnader om å «handle som det passer seg» for å holde liv i den økonomiske veksten.Uttalelsene kom i kjølvannet forventninger om at sentralbanken kan komme med et rentekutt senere i juli.Oljen tyngerOljeprisene trekker oppover i dagens handel, etter gårsdagens fall.Brent-oljen er opp 0,5 prosent til 64,65 dollar fatet, ned fra rundt 66,85 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 57,76 dollar fatet.USA har indikert at Iran skal være villige til å diskutere atomprogrammet, noe Iran selv har avvist.Den nedadgående trenden kan også forklares med at stadig mer produksjon kommer tilbake i Mexicogolfen etter den tropiske stormen Barry.På Oslo Børs faller Equinor 1,3 prosent til 165,55 kroner, Aker BP 2,4 prosent til 252,70 kroner og DNO 1,7 prosent til 14,54 kroner.Et lyspunkt er Okea, som stiger 2,4 prosent til 21,53 kroner etter en kvartalsrapport som viste kjempevekst . Inntektene passerte milliarden.Samtidig signaliserer toppsjef Erik Haugane høye ambisjoner.Flat Røkke-duo - laks oppAker Solutions stiger 1,4 prosent til 31,27 kroner - også etter kvartalsrapport . Akastor faller 0,4 prosent til 11,46 kroner etter sine tall .Ellers i oljeservice er Subsea 7 ned 1,8 prosent til 94,54 kroner.Blant tungvektere for øvrig er ikke utslagene de største - noen veier.Norwegian utmerker seg positivt med en oppgang på 2,7 prosent til 46,50 kroner. HSBC har høynet kursmålet i aksjen med én krone - til 16 kroner.Lakseprisene stiger , og det samme gjør aksjene.SalMar er for eksempel opp 0,7 prosent til 440,50 kroner, mens Mowi stiger én prosent til 217,40 kroner på fjerde høyeste volum så langt.Frontline legger på seg 1,6 prosent til 70,50 kroner etter oppgang i USA i går.Utbyttemaskin i tetenTaperlisten toppes av Element, som faller 7,8 prosent til 2,12 kroner.Nærmest følger Awilco LNG på minus 6,2 prosent til 3,80 kroner og Napatech på minus 4,4 prosent til 1,40 kroner.Riggduoen Seadrill og Borr Drilling trekker ned rundt tre prosent.I andre enden stiger Cxense 9,6 prosent til 5,48 kroner på toppen av vinnerlisten.Utbyttemaskinen Magnora trekker opp 7,6 prosent til 7,10 kroner, mens Scottish Salmon Company spretter opp 5,1 prosent til 27,70 kroner.

oslo børs
donald trump
oljeprisen
iran
aker solutions
akastor
okea
magnora
lakseprisen
salmar
mowi
Nyheter
Markedskommentarer
Børs