Oljeprisen stiger på gode nyheter fra USA

Et fat nordsjøolje omsettes noe høyere fredag enn for et døgn siden.

Oljeprisen stiger fredag på gode makrotall fra USA og internasjonale tilpasninger i Midtøsten.Et fat nordsjøolje handles for 63,30 dollar, opp 0,27 prosent.WTI-oljen omsettes for 56,19 dollar, opp 0,30 prosent.Jobless claims kom inn sterkere enn ventet torsdag, og fredag viste den amerikanske BNP-veksten seg å komme inn vesentlig sterkere enn markedet hadde fryktet.BNP økte med 2,1 prosent på årsbasis i andre kvartal, ned fra 3,1 prosent i første kvartal. Det var ifølge vår finanskalender ventet en vekst på 1,8 prosent.Kjerne-PCE på årsbasis var opp 2,4 prosent i andre kvartal, mot ventet 2,0 prosent.Sterke nøkkeltall fra USA legger en demper på frykten for at etterspørselssiden i oljemarkedet skal bli svakere enn ventet.Men utviklingen i både Europa og Asia er svak, og dollaren er sterk. Det er fortsatt usikkerhet på etterspørselssiden, og særlig om handelskrigen vedvarer.En uke etter at Iran tok beslag på en brisk oljetanker i Omangulfen har britiske myndigheter beordret skip fra marinen til å ledsage britisk-flaggede skip gjennom Hoemuzstredet. Nå har flere land, deriblant Danmark, offentlig støttet britenes forslag om et europeisk samarbeid i området for å sikre oljetankere i regionen.Ukens store nyhet var lagertrekk i USA på hele 10,8 millioner fat i forrige uke, mot ventet 4,0 millioner fat. Stormen Barry var hovedårsaken til trekket som overrasket markedet.