Oppgang i Asia

Utviklingen i Asia var positiv tirsdag. STAR Market falt noe tilbake.

Børs

Pilene har pekt oppover på de asiatiske børsene tirsdag.Utviklingen kommer i kjølvannet av at det var oppgang på Wall Street mandag med tech-aksjene i førersetet. Alle de tre toneangivende indeksene steg.I Tokyo var Nikkei 225 opp 1,05 prosent, drevet av SoftBank, og den bredere Topix-indeksen steg 0,86 prosent.Semiconductor-sektoren var også blant de positive driverne etter at Donald Trump skal ha gått med på å gi «timely» svar på henvendelser fra amerikanske teknologiselskaper som ønsker å selge halvfabrikata til Huawei.STAR marketI Kina faller large cap-indeksen CSI 300 0,11 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er opp 0,07 prosent.Mandag ble teknologibørsen STAR Market i Kina åpnet. På første handelsdag var det halleluja-tendenser blant investorene og gjennomsnittsaksjen steg hele 140 prosent. Tirsdag faller 22 av 25 aksjer tilbake.Hang Seng i Hongkong klatrer 0,11 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,53 prosent.Samsung Electronics og SK Hynix bidro positivt, mens Hyundai var svak tross gode kvartalstall. Utenlandske aktører var nettokjøpere koreanske aksjer til en verdi på 149 milliarder dollar.Sydney-børsen er opp 0,51 prosent etter at en representant fra Reserve Bank of Australia uttalte at sentralbanken er klare til å kutte renten om nødvendig.

asia-børsene
Nyheter
Markedskommentarer
Børs