Oppgang på Wall Street før kvartalsrush

Rekordene sitter løst på Wall Street.

Etter å ha vært på både den positive og negative siden, endte det til slutt med oppgang på Wall Street mandag. Kvartalsrushet starter denne uken, og investorene venter i spenning på om kvartalstallene når opp til forventningene.Utsiktene for denne resultatsesongen er relativt svake. Ifølge CNBC venter analytikerne at inntjeningene til selskaper i S&P 500 har falt i snitt med tre prosent i løpet av kvartalet. Lave forventninger gir muligheter for at resultatene kan overraske på den positive siden, og dermed løfte aksjemarkedet.Tungvektere som JPMorgan, Wells Fargo, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Bank of America, eBay, Netflix, Microsoft og American Express skal i løpet av uken legge frem sine tall.Ellers ble det i dag tidlig klart at Kina hadde i andre kvartal den svakeste BNP-veksten siden tidlig på 90-tallet. Veksten på 6,2 prosent på årsbasis var allikevel på linje med konsensus.I en Twitter-melding skrev president Donald Trump at den lavere økonomiske veksten er grunnen til at Kina ønsker å inngå en handelsavtale.Det har blitt satt nye rerkorder på Wall Street de siste dagene etter at sentralbanksjef Jerome Powell i forrige uke gikk langt i å bekrefte et rentekutt i juli. Dow Jones steg 0,10 prosent til 27.359,16 poeng.8 av de 30 aksjene i indeksen steg.På vinnersiden finner vi Apple med en oppgang på 0,94 prosent.Den handelssensitive Caterpillar-aksjen steg 0,93 prosent.Innen olje falt Exxon Mobil og Chevron henholdsvis 0,71 og 0,21 prosent.Boeing falt 1,01 prosent etter at Reuters meldte at det russiske flyselskapet Aeroflot vil gjøre en bestilling på ni Airbus A320 Neo-fly, som er hovedkonkurrenten til Boeing 737-MAX.På tapersiden finner vi de to bankkjempene JPMorgan og Goldman Sachs som falt 1,23 og 1,12 prosent. Begge selskapene legger frem tall i morgen.Nasdaq steg 0,17 prosent til 8.258,19 poeng, og dermed ny all-time high.Netlfix falt 1,78 prosent i forkant av kvartalstallene som kommer på onsdag.Amazon steg 0,50 prosent, mens Alphabet (Google) klatret 0,45 prosent.Chipprodusenten AMD steg 3,55 prosent på økende optimisme rundt selskapets nyeste chip, ifølge Marketwatch.Tesla steg hele 3,44 prosent.S&P 500 steg 0,02 prosent til 3.014,30 poeng.Storbanken Citigroup falt 0,06 prosent, til tross for å ha lagt frem kvartalstall som slo forventningene. I tillegg oppjusterte CFRA kursmålet på aksjen fra 78 til 81 dollar, ifølge Marketwatch.General Electric falt 0,96 prosent etter at UBS nedgraderte aksjen fra kjøp til nøytral, og tok ned kursmålet fra 13 til 11,50 dollar.Ellers endte cruisegiganten Royal Caribbean høyt på vinnerlisten med en oppgang på 2,43 prosent.VIX, eller fryktindeksen, steg 3,07 prosent til 12,77 poeng. Oljeprisene falt etter Kina-tall.Både den korte og de lange rentene falt. 2-åringen er ned 2,4 basispunkter til 1,833 prosent, mens 10-åringen og 30-åringen er ned henholdsvis 3,7 og 4,1 basispunkter og yielder nå 2,089 og 2,608 prosent.Gullprisen er opp 0,24 prosent til 1.415,60 dollar per unse.Se også: Amazon, olje og stål var i fokus