Orkla satser på karameller

Kjøper ledende karamellprodusent i Storbritannia.

Børs

Gjennom sitt heleide datterselskap NIC Enterprises, har Orkla Food Ingredients kjøpt den britiske karamellprodusenten Confection by Design, ifølge en melding fra Orkla mandag. Confection by Design tilbyr fudge og toffee til iskremprodusenter, bakerier og konditorer. Omtrent to tredjedeler av porteføljen distribueres av Orklas britiske datterselskap Orchard Valley Foods. Størstedelen av selskapets salg kommer fra Storbritannia, med rundt 80 prosent, men de har også eksport til andre land, rundt 20 prosent, heter det.- Kjøpet av Confection by Design er strategisk riktig og vil komplettere Orkla Food Ingredients sin posisjon som leverandør av ingredienser og tilbehør til bakeri-, sjokolade- og iskremmarkedet, sier Tor Osmundsen, CEO for NIC Group, i meldinge. Confection by Design har hovedkontor og produksjonsanlegg i Harrogate, Storbritannia.Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

orkla
Nyheter
Børs