Oslo Børs opp fra start

Konkurskandidat fortsetter ned.

Børs

Oslo Børs steg i åpningsminuttene, men har etterhvert snudd fredag morgen.Hovedindeksen står etter 37 minutters handel i 887,69, ned 0,10 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 433 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en nokså flat utvikling på Asia-børsene.Spent stemningToneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.Britiske FTSE 100 er ned 0,2 prosent, tyske DAX opp 0,1 prosent, mens franske CAC 40 er uendret.Investorene venter spent på dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA, av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Rapporten kan gi nye signaler om hvorvidt Federal Reserve kommer til å heve styringsrentene på sitt møte i juli.Sidelengs i oljeOljeprisen beveger seg også nokså sidelengs.Brent-oljen er i skrivende stund opp 0,1 prosent til 63,38 dollar, bittelitt ned fra nivåene fra stengetid i Oslo i går.WTI-oljen faller marginalt til 56,79 dollar fatet.Fremtidsutsiktene for den globale økonomiske veksten oppveier for økt spenning i Midtøsten. - Global vekst er fortsatt faktoren som holder tilbake oljeprisen. Opec+-avtalen vil gjøre at prisene ikke faller for mye tilbake, men proteksjonismen må få en slutt for å sikre at etterspørselen etter energi henter seg inn igjen, sier senioranalytiker Alfonso Esparza i OANDA, ifølge Reuters.På Oslo Børs faller Equinor 0,4 prosent til 170,60 kroner, Aker BP er opp 0,2 prosent til 250,50 kroner, mens DNO går tilbake 0,2 prosent til 14,94 kroner.Nye Norwegian-rykterNorwegian stiger 5,2 prosent til 43 kroner etter oppkjøpsrykter. Oppgangen skjer på klart høyest volum så langt.IAG har avvist budet, mens Norwegian ikke ville kommentere påstandene i den spanske avisen OKdiario.- Jeg tror markedet vil reagere positivt og sende Norwegian-kursen opp, sa Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker WinAir AS, til Hegnar.no før børsåpning.- Hva IAG egentlig vil, vet bare IAG selv, men jeg tror ikke at Willie Walsh har lagt Norwegian-caset i en låst skuff, fortsetter han.Lakseduo i plussLerøy Seafood stiger 0,6 prosent til 62,02 kroner etter slakteoppdatering.Norway Royal Salmon fortsetter trenden fra i går, og stiger nye 1,5 prosent til 205,20 kroner etter at Nordea oppgraderte fra hold til kjøp.Utslagene blant de mest omsatte aksjer er beskjedne - begge veier.Golden Ocean utmerker seg negativt ved å falle 2,4 prosent til 54,10 kroner, og korrigerer dermed ned etter markant oppgang.Tungvektere som Norsk Hydro og Yara faller hhv. 0,7 prosent til 31,24 kroner og 0,5 prosent til 405,50 kroner.Taperlisten toppes av Hiddn Solutions, som i går ettermiddag varslet at samtalene fortsetter med kreditorene. Samtidig understreket styret at alle aksjonærverdier er tapt hvis selskapet ikke kommer frem til en løsning. Aksjen reagerer ned 8,8 prosent til 15,5 øre.Nærmest følger Merkur Market-noterte Baltic Sea Properties, som faller 8,1 prosent til 34 kroner.Vi tar også med EMGS, som trekker ned 4,3 prosent til 2,68 kroner, mens Element er ned 4,0 prosent til 2,65 kroner.Utbyttemaskin til toppsMagnora topper vinnerlisten med en oppgang på 15,2 prosent til 7,20 kroner.Selskapet har utbetalt 500 millioner kroner til aksjonærene på to måneder, og varsler nye utbetalinger i tiden som kommer.Merkur Market-noterte Lavo.tv er den eneste øvrige aksjen som stiger mer enn nevnte Norwegian, nærmere bestemt 6,7 prosent til åtte øre.Til slutt stiger Europris 3,3 prosent til 27,90 kroner, dagen etter at Folketrygdfondet flagget over fem prosent eierandel i selskapet.Pareto og Arctic Securities er blant meglerhusene som er positive til aksjen.

oslo børs
oljeprisen
arbeidsmarkedsrapport
Norwegian
norwegian air shuttle
lerøy seafood
hiddn solutions
magnora
equinor
Nyheter
Markedskommentarer
Børs