Oslo Børs stiger i åpningen

Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 877,61, opp 1,50 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 345 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,93 prosent til 66,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,48 prosent til 59,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oppgangen kommer ifølge TDN Direkt etter at medlemmene i OPEC nå virker å være enig om å forlenge produksjonskutt i 6-9 måneder før de møtes i dag, og OPEC+, som inkluderer Russland og ni andre land, møtes tirsdag.Representanter for både Russland og Saudi Arabia har gitt uttrykk for at de støtter en kuttforlengelse på 1,2 millioner fat per dag, som utløper i dag.«Jeg tror det mest sannsynligvis blir 9 måneder, men vi må snakke med andre ministere. Min preferanse er 9 måneder», uttalte Saudi Arabias energiminister Khalid Al-Falih ifølge TDN Direkt da han kom til Wien mandag morgen.Den russiske energiministeren Alexander Novak uttalte ifølge nyhetsbyrået at det mest sesongmessig fordelaktige er et kutt på 9 måneder.«I vinterperioden vil det være vanskelig å gå ut av avtalen når etterspørselen sesongmessig faller. Derfor er det mest sannsynlig og fordelaktig å forlenge avtalen med 9 måneder», sa Novak lørdag ifølge TDN Direkt.Equinor klatrer 2,11 prosent til 172,00 kroner, mens Aker BP er opp 3,15 prosent til 252,30 kroner. Sistnevnte meldte i morges at de har gjort et lite oljefunn i undersøkelsesbrønnen Froskelår Nordøst . StoravtaleBiotek-aksjen Photocure hopper mandag morgen 35,04 prosent til 58,00 kroner etter nyheten om at selskapet har inngått en global lisensavtale med Asieris Meditech Co.  for Cevira.Photocures inntektspotensiale fra utviklingen og den globale kommersialiseringen av Cevira skal ifølge meldingen være i størrelsesorden 250 millioner dollar, inkludert alle utbetalinger og potensielle milepæler, eksklusive royalties på 10-20 prosent.EMGS klatrer 9,85 prosent til 3,01 kroner. Selskapet kunne i slutten av forrige uke melde om en ny kontrakt  offshore Senegal og Mauritania . Høyt oppe på vinnerlisten finner vi ellers John Fredriksens Seadrill, som er opp 7,22 prosent til 56,40 kroner. REC klatrer 6,17 prosent til 0,63 kroner, etter at det i helgen ble kjent  at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping har utsatt nye tolløkninger .Nel er mandag nok en gang den mest omsatte aksjen på Oslo Børs, og stiger 4,34 prosent til 7,22 kroner. I juni var det en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter, og fredag ble det kjent at årsaken skal ha vært en hydrogenlekkasje grunnet en feilmontert plugg .Norwegian-fallAlle de mest omsatte aksjene på Oslo Børs klatrer oppover mandag morgen, med ett unntak - Norwegian. Flyaksjen er nå ned 1,32 prosent til 35,17 kroner.Danske Bank Markets nedjusterte rett før helgen sitt kursmål på aksjen til 38 kroner fra tidligere 41,5 kroner, og gjentok sin hold-anbefaling.Norwegian er mandag en del av en eller svært kort taperliste, som toppes av Storm Real Estate med et fall på 5,00 prosent til 0,38 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs