Pareto skrur ned Hydro-estimatene

Meglerhuset Pareto Securities tar ned estimatet for Norsk Hydro, men beholder kjøpsanbefalingen og kursmålet.

Børs

I en oppdatering fredag kveld velger meglerhuset Pareto Securities å ta ned estimatene for Norsk Hydro. Nedjusteringen forklares blant annet av lavere forventninger til aluminiumsprisen som tynges av forhold som konflikten i Midtøsten og handelskrigen mellom USA og Kina.Meglerhuset forventer at Norsk Hydro vil legge frem et justert driftsresultat på 785 millioner kroner i andre kvartal, opp dra 559 millioner kroner i første kvartal. Konsensus ligger inne med forventning om et driftsresultat på 1.012 millioner kroner for årets andre kvartal.I sum kutter Pareto inntjeningsestimatet for 2019 med 50 prosent og 2020-2021 med henholdsvis 15 og ni prosent.Allikevel understreker meglerforetaket at mye av dette allerede er reflektert i aksjekursen. Derfor opprettholdes kjøpsanbefalingen på aksjen og kursmålet på 38 kroner.Konsensus ligger inne med et kursmål (median) på 40 kroner.Norsk Hydro falt 1,05 prosent til 31,13 kroner på Oslo Børs fredag.

pareto securities
norsk hydro
Nyheter
Børs