Pareto skrur ned Hydro-estimatene

Meglerhuset Pareto Securities tar ned estimatet for Norsk Hydro, men beholder kjøpsanbefalingen og kursmålet.

I en oppdatering fredag kveld velger meglerhuset Pareto Securities å ta ned estimatene for Norsk Hydro. Nedjusteringen forklares blant annet av lavere forventninger til aluminiumsprisen som tynges av forhold som konflikten i Midtøsten og handelskrigen mellom USA og Kina.Meglerhuset forventer at Norsk Hydro vil legge frem et justert driftsresultat på 785 millioner kroner i andre kvartal, opp dra 559 millioner kroner i første kvartal. Konsensus ligger inne med forventning om et driftsresultat på 1.012 millioner kroner for årets andre kvartal.I sum kutter Pareto inntjeningsestimatet for 2019 med 50 prosent og 2020-2021 med henholdsvis 15 og ni prosent.Allikevel understreker meglerforetaket at mye av dette allerede er reflektert i aksjekursen. Derfor opprettholdes kjøpsanbefalingen på aksjen og kursmålet på 38 kroner.Konsensus ligger inne med et kursmål (median) på 40 kroner.Norsk Hydro falt 1,05 prosent til 31,13 kroner på Oslo Børs fredag.