REC er penger på gaten, hevder investoren

Investor Nicolay Grove er fremdeles like tro mot REC. Han er fremdeles bull og har planen klar.

Investor Nicolay Grove-Knutsen er en av de ti største aksjonærene i REC Silicon. Med 23 millioner aksjer (2,3 millioner etter spleisen 10:1) er det bare åtte som er større.De siste par månedene kan det ha sett ut til at han har tradet en del i aksjen, men det stemmer ikke.I mai gikk det i to runder ut til sammen 8 millioner aksjer og plutselig stod han oppført med "bare" 15 millioner aksjer. I midten av juni var han igjen tilbake på topp ti, med 23 millioner aksjer (2,3 millioner etter spleisen).8 millioner ut - og innBasert på aksjekursen i det tidsrommet aksjeposten ble redusert kunne det se ut til at han tok gevinst på topp, rundt 8 kroner (justert for spleisen), og kjøpte de tilbake langt lavere, på litt over 5 kroner.Men Grove hadde ikke solgt - og ikke kjøpt - og hadde følgelig heller ikke klart å snitte ned kursen. Han forteller til Hegnar.no at han hadde lånt ut aksjene til shorting, og at de som lånte aksjene tilsynelatende tjente gode penger på det. Ja, rundt 30 prosent på noen uker lar seg absolutt høre, hvis de traff så bra som det kan se ut til.Grove fikk på sin side 7 prosent pluss et kontantbeløp for utlånet og var godt fornøyde med det. Og han sitter fremdeles med 2,3 millioner aksjer til en samlet verdi, til dagens kurs , på drøyt 10 millioner kroner. Sover fremdeles godtNicolay Grove hevder at han sover godt om natten, selv om aksjen har falt fra 8 kroner til nå rundt 4,45 kroner. Selv om snittkursen hans tilsier at han har betalt rundt 16 millioner kroner for aksjene og med det er ned rundt 6 millioner kroner.- Sånn er det. Det går opp og ned. Det drar jo ut, disse forhandlingene mellom USA og Kina. Den ene dagen kommer det positive nyheter - og så tvitrer Donald Trump, forteller han.Han er imidlertid langsiktig og følger ikke så godt med på REC om dagen, hevder han.Som da han var gjest i Økonominyhetene på HegnarTV 21. mars i år , setter han fremdeles sin lit til to ting; At silangass-fabrikken vil bli solgt for mer enn 300 millioner dollar, og at det blir en handelsavtale mellom USA og Kina.Med et salg kan REC nedbetale gjelden på fabrikken, på 100 millioner dollar. Med en avtale vil REC kunne selge sin silisium i Kina, og det til bedre priser enn i dag, siden Kina da vil slutte å subsidiere silisiumproduksjonen, ressonerer han.Han har en planPlanen hans har vært at om verdien på REC faller under 200 millioner dollar, tilsvarende 1,7 milliarder kroner, skulle han kjøpe mer.Med kursfallet i juli er det allerede en realitet. Nå er børsverdien på 1,25 milliarder kroner, og da er det vel bare å kjøpe med begge hendene?- Ja, det er penger på gaten, småler Grove på telefonen.Se intervjuet med Nicolay Grove på HegnarTV  tidligere i år Følg også REC-diskusjonene på forumet vårt