Rekordkvartal for Tesla

Leverte flere biler enn ventet i andre vartal.

Børs

Sent tirsdag kveld norsk tid rapporterte elbilprodusenten Tesla tallene for leveringer i andre kvartal.Fasiten viste at det ble et rerkordkvartal, med totalt 95.200 leverte biler. På forhånd hadde analytikerne ventet at Tesla skulle levere 91.000 biler, ifølge FactSet-konsensus. Kvartalet ble dermed mye sterkere enn første kvartal som skuffet stort med totalt 63.000 leveringer, etter produksjonsproblemer. De skuffende tallene fikk også mange til å lure på om Tesla hadde et problem med manglende etterspørsel. Som følge av blant annet dette falt Tesla-aksjen over 20 prosent i løpet av andre kvartal. I førhandelen på Wall Street onsdag stiger Tesla-aksjen nærmere syv prosent. Det kan altså se ut som de sterke tallene har dempet frykten for manglende etterspørsel.Model 3 regjererIkke overraskende var det den minste modellen Model 3 som toppet listen, med totalt 77.550 leveranser. Model S og Model X måtte nøye seg med 17.650 leveranser. I en uttalelse sier Tesla at de er optimistiske for tredje kvartal. - Vi tror vi er godt posisjonert for fortsatt produksjons- og leveringsvekst i tredje kvartal, skrev Tesla. I en Twitter-melding skriver Tesla-sjef Elon Musk: - Gratulerer til Tesla-teamet og takk til alle nye Tesla-eiere!De fulle kvartalstallene for Q2 slipper Tesla 5. august. 

tesla
Nyheter
Børs