Rentehopp etter «månedens viktigste»

En sterk arbeidsmarkedsrapport fra USA presser de mellomlange rentene kraftig oppover fredag kveld. DNB og Nordea tror fortsatt at Fed vil kutte renten med 25 punkter i juli.

Børs

Renten på den amerikanske 10-åringen steg umiddelbart til over to prosent igjen fredag etter at arbeidsmarkedsrapporten, populært kalt «månedens viktigste tall», for juni ble publisert.Det ble skapt 224.000 arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i USA for juni måned.Det var ventet 160.000 nye jobber.Arbeidsledigheten for juni kom inn på 3,7 prosent, mot ventet 3,6 prosent.Sysselsettingsveksten for foregående måned ble revidert fra en oppgang på 75.000 til en oppgang på 72.000.Gjennomsnittlig timelønn steg med 3,1 prosent år-over-år. Det var ventet en lønnsvekst på 3,2 prosent.«JOBS, JOBS, JOBS!», skriver en begeistret Donald Trump på Twitter fredag kveld.Sannsynligheten for et rentekutt på 25 basispunkter i juli ble fortsatt priset av markedsaktører til omkring 100 prosent etter at rapporten ble publisert, mens sannsynligheten for et rentekutt på 50 basispunkter falt til ni prosent, fra 29 prosent i forkant av rapporten.DNB Markets er blant dem som mener at Federal Reserve vil senke styringsrenten med 25 basispunkter på det kommende juli-møtet, på tross av sterke tall fra arbeidsmarkedet.- Lønnsveksten er fortsatt moderat og støtter Feds oppfatning om at inflasjonstrykket forblir dempet. Derfor vil det stramme arbeidsmarkedet sannsynligvis ikke hindre Fed fra å senke styringsrenten det kommende møtet i juli, skriver meglerhuset.Sjefstrateg for kreditt og renter i Nordea, Lars Mouland, uttrykker overfor E24 at han ikke tror rapporten vil tvinge Fed til å droppe rentekutt i juli og kanskje ett til i september.- Jeg tror ikke det. Lønnsveksten er fortsatt moderat og støtter Feds oppfatning om at inflasjonstrykket forblir dempet. Derfor vil det stramme arbeidsmarkedet sannsynligvis ikke hindre Fed fra å senke styringsrenten det kommende møtet i juli.Renteutviklingen3-månedersrenten stiger 1,8 basispunkter til 2,228 prosent.Prisen på 2-åringen faller og yielden stiger 11 basispunkter til 1,867 prosent.5-åringen stiger 10,4 basispunkter til 1,836 prosent.10-åringen yielder 2,04 prosent etter å ha steget 9,0 basispunkter.30-åringen kaster av seg 2,546 prosent, opp 7,9 basispunkter det siste døgnet.

renter
Nyheter
Børs