Resultatet raser for Elkem

Men bedre drift enn ventet.

Elkem melder om et resultat etter skatt på 152 millioner kroner i 2. kvartal 2019, mot 1.334 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultat per aksje ble 0,25 kroner, mot 2,28 kroner ved samme korsvei i fjor.Konsensus pekte ifølge Bloomberg mot et resultat per aksje på 0,344 kroner.Se presentasjonen LIVE her fra klokken 08:00. Resultatet før skatt ble 210 millioner kroner, sammenlignet med 1.423 millioner kroner i fjor og ventet 245,9 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) ble 326 millioner kroner, mot 1.502 millioner kroner året før og ventet 301,3 millioner kroner.Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) gikk fra 1.971 til 647 millioner kroner, og var ventet til 637,9 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 5.788 millioner kroner, sammenlignet med 7.061 millioner kroner i 2. kvartal 2018 og ventet 5.641 millioner kroner.USA-toll ødeleggerStyret nøler ikke med å påpeke at resultatene er negativt påvirket av det kraftige fallet i kinesiske silikonpriser etter innføringen av ytterligere USA-toll.- I tillegg bel oppstarten av oppstrømsanlegget i Frankrike utsatt etter vedlikeholdsstans i april/mai, noe som resulterte i lavere produksjon og salg. Dagens markedssentiment er svakt, særlig i Automotive- og Construction-virksomhetene. Nedturen i disse markedene forklarer i stor grad svakere inntjening og utsikter for konsernet, heter det.Toppsjef Helge Aasen er klar på at ytterligere USA-toll ødelegger.- Tollen har skapt betydelig usikkerhet og kinesiske kunder har bestemt seg for å avbryte ordrer midlertidig i mai og juni. Etterspørselen i Kina ser ut til å ta seg opp igjen i juli, men på lave prisnivåer, sier han.Kontantstrømmen fra driften gikk fra 1.245 millioner kroner i 2. kvartal i fjor til 622 millioner kroner i samme periode i år.Rapporten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også